Komend weekend warmteleiding ingetrokken van Sumatraplein naar Oranjepark

12 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Komend weekend warmteleiding ingetrokken van Sumatraplein naar Oranjepark

DORDRECHT -  Omleiding boring OranjeparkVrijdag 15 juli start HVC met het intrekken van de warmteleidingen van het Sumatraplein naar het Oranjepark. Vanwege de werkzaamheden zijn van vrijdag 15 juli 10.00 uur tot en met maandag 18 juli 05.30  het Sumatraplein en het Oranjepark richting centrum afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de afsluiting worden omleidingen ingesteld die met borden worden aangeduid.

De werkzaamheden omvatten het intrekken van de warmteleidingen in de schacht die eerder is geboord van het Sumatraplein naar het Oranjepark. Van vrijdag t/m zondag worden de leidingen ingetrokken. Daarvoor worden aan het Oranjepark kranen opgesteld. Om het intrekken mogelijk te maken wordt elke leiding - van ca. 210 meter lang - op de rijbaan aan het Oranjepark naar achter geschoven. Tijdens het intrekken brengen en houden de kranen de leiding in de juiste positie. Zodra beide leidingen zijn ingetrokken  wordt het materieel afgevoerd. In een latere fase worden op het Sumatraplein de warmteleidingen aangesloten op de reeds aangelegde warmteleidingen.

Verkeersmaatregelen van vrijdag 15 juli 10.00 uur t/m maandag 18 juli 05.30 uur
Sumatraplein: Het Sumatraplein wordt richting centrum afgesloten voor doorgaand verkeer; er worden Afbeeldingomleidingen (3287 kB) ingesteld.
Oranjepark: Het Oranjepark wordt helemaal afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer; verkeersregelaars begeleiden het verkeer.
Vriesepark en Vrieseweg tot kruispunt Singel:

Deze straten blijven bereikbaar voor gemotoriseerd bestemmingsverkeer; verkeersregelaars begeleiden het bestemmingsverkeer.
Omleiding Arriva busdiensten: zie www.arriva.nl.

Dordrecht duurzamer
Dordrecht wil nog duurzamer. Nu worden in Dordrecht nog te veel fossiele brandstoffen gebruikt, terwijl lokaal duurzamere alternatieven beschikbaar zijn. Gemeente, woningcorporaties Woonbron en Trivire en HVC zetten zich daarom samen in voor een collectief warmtenet dat ongebruikte energie benut. Hierdoor kan een flinke hoeveelheid COâ‚‚ worden gereduceerd.

Binnen enkele jaren wordt het warmtenet uiteindelijk zo’n zeventien kilometer lang en zal het zo’n 10.000 woningen en bedrijven van duurzame warmte voorzien. Iedere aansluiting betekent minder verbruik van fossiele brandstoffen en een vermindering van in totaal 15 kton COâ‚‚-uitstoot. De reductie komt overeen met circa 6 miljoen liter benzine, goed voor gemiddeld 90 miljoen autokilometers of 220.000 m² aan zonnepanelen. Wie kiest voor een aansluiting op het warmtenet kan rekenen op een betrouwbare warmtebron en een marktconform tarief.

Meer informatie
Meer informatie over het warmtenet Dordrecht vindt u op www.warmtenetdordrecht.nl. Vragen over de werkzaamheden kunt u per e-mail sturen naar warmtenetdordrecht@hvcgroep.nl.  Via dit e-mailadres kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over de werkzaamheden aan het warmtenet

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.