Mooie samenwerking tussen VluchtelingenWerk Nederland, educatie en het beroepsonderwijs

12 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Mooie samenwerking tussen VluchtelingenWerk Nederland, educatie en het beroepsonderwijs

DORDRECHT - Donderdag 7 juli ontvingen alle 13 deelnemers van de speciale Entree opleiding van het Da Vinci College hun diploma. Deze studenten zijn door VluchtelingenWerk aangemeld bij het Da Vinci College om een op maat gemaakte Entree opleiding te volgen.

In één jaar hebben de deelnemers hun diploma gehaald en kunnen ze doorstromen naar een MBO niveau twee opleiding. Louske Cazemier, domeinleider Da Vinci College: “We zijn heel blij met het resultaat. We hebben voor deze groep, naast de reguliere invulling van de Entree opleiding, extra uren Nederlands en rekenen aangeboden. We zien dat de extra aandacht voor de Nederlands mede heeft gezorgd voor een 100% slagingspercentage.”

Voor deze groep studenten was het, met extra ondersteuning van de Nederlandse taal, mogelijk om hun eerste diploma beroepsonderwijs in Nederland te behalen. De studenten hebben nu een goede basis waarmee ze kunnen doorstromen naar niveau 2.

“Dit traject gaan we zeker in de toekomst vaker inzetten!”, aldus Louske.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.