Speciale Visarendtochten in Nationaal park de Biesbosch

14 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Speciale Visarendtochten in Nationaal park de Biesbosch

DORDRECHT - In Augustus en September organiseren de boswachters van Staatsbosbeheer speciale visarendtochten in de Biesbosch. De nazomer is traditioneel de beste periode van het jaar om de majestueuze roofvogels tegen te komen. De visarend broedt sinds 2016 in het zoetwatergetijdengebied en dat is een primeur in de Nederlandse natuur.

In het afgelopen voorjaar zijn twee paartjes visarenden bezig geweest met het bouwen van nesten in de rivierdelta. Eén paar was dit jaar succesvol en bracht één jong groot. De vogels zullen tot ca eind september in het gebied verblijven. De nazomer is ook de tijd dat er meerdere visarenden tijdelijk op bezoek zijn in het Nationaal park. Dagen met meer dan 10 visarenden zijn eerder regel, dan uitzondering. Dit zijn vogels uit Duitsland, Polen en Scandinavie en zijn op doorreis naar hun overwinteringsgebieden in Afrika. Vooral de ondiepe lagunes en meanderende geulen in de nieuwste natuurontwikkelingsgebieden zijn populair.

Ontbijtsafari
Op 28 augustus zal er eerst vaartocht met ontbijt worden georganiseerd. Met een elektrisch vaartuig varen we op gepaste afstand langs gebieden van de Dordtse Biesbosch, Hilpolders en de Zuiderklip. Dit is het domein van de visarend, maar ook van de veel grotere zeearend. Tijdens de tocht zullen de boswachters alles vertellen over de nieuwe natuur en de recente vestiging van deze twee roofvogels. Op 10 september zal er op het Biesboschmuseumeiland een gevarieerd ochtendprogramma worden georganiseerd die compleet in het teken van de visarend zal staan. Gedurende de ochtend zijn er korte lezingen, wandelingen en vaartochten op zoek naar de visarend. 

Voor meer informatie en boekingen kijk op: http://staatsbosbeheer.nl/visarendbiesbosch

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.