Voorstel CU/SGP blow- en bedelverbod landelijk nieuws

24 mei 2011

DORDRECHT - Het voorstel van de CU/SGP om een blow- en bedelverbod in de APV op te nemen, trekt landelijk de aandacht. Ook ontstaat in de stad een discussie over de 'accordeonspelers'.

Vorige week diende de CU/SGP een initiatiefvoorstel in om de APV aan te passen. Dit na concrete vragen van politie-agenten op dit punt. Op 14 onderdelen wil de CU/SGP betere handhavingsmogelijkheden. Pieter Verhoeve, schrijver van het voorstel: 'Bepaalde vormen van overlast kunnen nu niet aangepakt worden omdat regelgeving ontbreekt. Daarin voorziet het voorstel.'

Diverse media gaven aandacht aan het voorstel. Zo opende de AD/ De Dordtenaar vanmorgen de krant; net als de Telegraaf (Rotterdampagina). Pieter Verhoeve werd vanmorgen geïnterview door Radio Rijnmond, gisteren door RTV Dordrecht en zaterdag schreven het RD en ND royaal over de plannen. Inmiddels wordt op diverse internetfora gediscussieerd over de plannen. RTV Dordrecht besteede er maandag 'uw mening' aan. Verhoeve: 'Dit is precies de bedoeling. De CU/SGP wil een publiek debat over de publieke ruimte. Deze is immers van ons allemaal.' 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.