Dankbare spierpijn in de achtertuin

19 juli 2016
Dankbare spierpijn in de achtertuin

DORDRECHT -  “Geven maakt rijk.” Dat is een mooie slogan, maar bij sommige projecten is dat wel heel duidelijk merkbaar. Zo ook bij het volgende project waarin 2 bedrijven zich samen inzette voor een groep kwetsbare kinderen.

De casus
Via het Leger des Heils hoorde stichting Anders over een vrouwenopvang locatie in Dordrecht. Een plek waar moeders met hun vaak kleine kinderen terecht komen nadat ze in zware omstandigheden hebben moeten verkeren. Een plek waar ze veilig zijn en waar ze tijdelijk vanuit deze stabiele omgeving hun leven weer kunnen oppakken. De locatie heeft een tuin, maar die is vooral gevuld met bakstenen en tegels. Wat zou het toch mooi zijn als dit een plek zou worden waar deze kinderen ook weer even echt kind kunnen zijn.

De helpende handen
Een van de bedrijven die in beweging kwam was BVP Verpakkingen uit Dordrecht. Ze lieten weten graag op deze nood te reageren vanuit hun middelen. Het andere bedrijf dat direct positief reageerde was Outdoor Toys Krimpen. Door een bijzondere samenwerking van middelen, inzet, inspanning en materialen gingen de 2 bedrijven samen afgelopen week aan de slag in de tuin. Ook leverde BVP Verpakkingen nog 3 van hun kantoormedewerkers om mee te klussen. Na 5 uur graven, tegels tillen en zweten was er een geweldig eindresultaat.

Dankbare decibellen
Meteen kwamen de kinderen om de hoek kijken bij de speeltoestellen en werd de trampoline direct in gebruik genomen. Het duurde dan ook niet lang voordat de tuin gevuld was met een hoog aantal decibellen aan gelach.

Een bijzondere samenwerking waarin bedrijven zich met middelen, materialen en spierkracht inzetten voor mensen die hun hulp goed kunnen gebruiken. Wat het deze mannen opleverde? Waarschijnlijk de nodige spierpijn, maar ook zeker een berg voldoening.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.