SP steunt de actie brandweer

22 juli 2016

DORDRECHT -  Woensdag 19 juli hebben twee bestuursleden van de SP een taart aan de brandweer aangeboden ter ondersteuning van de actie die de brandweer momenteel voert. De steun werd op de locaties Oranjepark en leerpark positief ontvangen. De SP ligt haar actie toe in onderstaande brief:

"Waarom voeren de brandweerlieden momenteel actie en hoe doen ze dat?
Er wordt minder vaak uitgerukt maar waarbij de veiligheid wel voorop blijft staan.
De pensioengerechtigde leeftijd dreigt nog verder opgeschoven te worden, en de personele bezetting op de uitrukkende wagens gaat naar beneden. Daardoor moet er vaker een beroep gedaan worden op ondersteuning door brandweer uit andere gemeenten waardoor het langer kan duren voor er geblust kan worden. Door de bezuinigingen dreigt er een fors veiligheidsrisico voor de brandweer maar ook voor de bewoners met alle gevolgen van dien. Voor de brandweer en de SP onacceptabel.

In gesprek met de brandweerlieden zetten zij duidelijk uiteen dat het beroep van brandweer fysiek en geestelijk een zwaar beroep is. Zij werken al langer door dan voorheen en de pensioengerechtigde leeftijd mag niet verder opschuiven. De eisen van fitheid waar de brandweer aan moet voldoen zijn zwaar en als de jaren gaan tellen kunnen die te zwaar zijn. Om met het brandweerpak aan, slangen, helm en persluchtmasker omhoog te moeten rennen in een trappenhuis als je bijna 60 bent is teveel gevraagd. Niemand wil dat een brandweerman niet meer boven kan komen om mensen te redden. De hulpverleners verdienen het om met een fatsoenlijk inkomen verder te kunnen leven als zij op een verantwoorde leeftijd gestopt zijn met werken.
De SP wenst de mensen van de brandweer succes bij hun actie."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.