Hans Berrevoets geeft lezing over Jacob Cats in Grijpskerke

25 juli 2016
Hans Berrevoets geeft lezing over Jacob Cats in Grijpskerke

DORDRECHT -  Op eerste dag van de Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren vertelde de Dordtse journalist Hans Berrevoets enthousiast het boeiende verhaal over 'Jacob Cats, van Zeeland via Dordrecht naar Den Haag'. Dat deed hij in de voormalige boerderij 't Munnikenhof aan de Jacob Catsweg bij Grijpskerke (gemeente Veere).

Hans wil Zeeuwen en Dordtenaren warm maken voor een waardige herdenking in 2018 van het feit dat het dan 400 jaar geleden is dat de eerste dichtbundel van Jacob Cats uitkwam. De meeste van zijn gedichten schreef Cats  in het kasteeltje 't Munnikenhof dat nog steeds naast de boerderij ligt. "Vergeet je geschiedenis niet", zo hield Hans Berrevoets zijn geboeid luisterend gehoor voor.

(Oud-Dordtenaar Kees Tempelaar stuurde als toehoorder dit verslag in. Het Zeeuwse Catshuis is een monument, dat door een grote restauratie ruim 40 jaar geleden werd gered van de ondergang. Dit weekeinde droegen ook Zeeuwse dichters, waaronder de stadsdichter van Middelburg, op de historische plek gedichten voor. Ook klonken gedichten uit de eerste bundel van Jacob Cats, die in 1618 uitkwam. Tussen 1623 en 1636 woonde Jacob Cats in Dordrecht)

Foto: Kees Tempelaar

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.