Transfer nieuws bij SC Emma

01 juni 2016
Transfer nieuws bij SC Emma

DORDRECHT - Deze week hebben Colin van der Gijp en Lowie Holzken beiden spelend voor SSW afgelopen seizoen zich aangemeld bij SC Emma voor het nieuwe seizoen.

Het is heel  lang geleden dat er een speler met de bekende familie naam van der Gijp bij SC Emma heeft gespeeld. Colin is de kleinzoon van Cor van der Gijp .

Wij wensen Colin en Lowie veel succes en plezier bij SC Emma komend seizoen.

Colin zijn opa Cor van der Gijp voetbalde met zijn drie broers Wim (1928-2005), Janus (1921–1988) en Freek (1919-2006) bij Emma in Dordrecht. In de beginjaren van het betaalde voetbal werd hij voor 18.000 gulden aan Feyenoord verkocht. Hij speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor die club op 8 januari 1956 en de laatste op 15 december 1963. Tijdens 233 competitiewedstrijden scoorde hij 171 maal en daarmee is hij topscorer aller tijden van Feyenoord. Althans, in de periode van het betaald voetbal, want Kees Pijl en Jaap Barendregt maakten in de periode voor de oorlog meer doelpunten.

Na zijn succesvolle periode in Rotterdam voetbalde Van der Gijp nog drie jaren bij Blauw-Wit in Amsterdam. Hij kwam dertien keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde zes keer voor Oranje.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.