'Wij Crabbehof' wil meer ouderen helpen

03 augustus 2016
'Wij Crabbehof' wil meer ouderen helpen

DORDRECHT -  Inmiddels hebben ze verschillende ouderen geholpen met boodschappen doen, wandelen en het leggen van contacten. De groep vrijwilligers van Wij Crabbehof ondersteunen eenzame oudere mensen, die weinig of geen contacten hebben, in Crabbehof. Daartoe hebben ze een training gehad en worden ze begeleid door Aafje, MEE Drechtsteden en Zorggroep Crabbehof, de organiserende groepen.

“De groep is nu al enige tijd vol enthousiasme aan de slag. Ook denken ze mee met het organiseren van activiteiten of bijeenkomsten, bijvoorbeeld de week van de eenzaamheid, en de week van de mantelzorg,” vertelt Fyetta Damwijk. Zij werkt bij Aafje thuiszorg en is coördinator participatie. “Ik doe de werving en selectie van vrijwilligers en samen met Ali Kocak (Mee-Drechtsteden) en Marion Jansen (ergotherapeut zorg groep Crabbehof) doen we de eerste huisbezoeken, en kijken we wie het best past bij welke oudere.”

Samen met genoemde organisaties geeft Fyetta trainingen die de vrijwilligers helpen bij het contact maken met de ouderen, in bijvoorbeeld communicatie en assertiviteit. Ook helpt ze hen om problemen als eenzaamheid, depressie en dementie bij de ouderen op tijd te ontdekken en de ouderen zo nodig door te verwijzen.

Maatjes
Als u mee wilt doen met dit zinvolle project: er zijn nog 'maatjes' nodig om meer ouderen te kunnen bereiken. U kunt iets voor hen betekenen door contact te maken en een vertrouwensband op te bouwen. Samen kunt u activiteiten ondernemen, afhankelijk van de behoefte van de klant en van wat u leuk vindt om te doen. De werkdagen en tijden zijn in overleg. U zal ongeveer 3 uur per week bezig zijn. Wij vragen van u affiniteit met ouderen  en bereidheid om trainingen te volgen om deskundigheid te bevorderen. Er wordt een reis- en onkostenvergoeding, scholing en een WA-verzekering aangeboden. Aanmelden kan bij Fyetta Damwijk, tel 06-46642491 (wo en do), of mail naar fyetta.damwijk@aafje.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.