Internationale top musici op het Bachfestival

26 juli 2016
Internationale top musici op het Bachfestival

DORDRECHT/DRECHTSTEDEN -  Vanaf de oprichting in 2010 heeft het Bachfestival ook een podium gevonden in de Drechtsteden met de rivieren als verbindende factor. Het Bachfestival wil ook deze editie zijn aanwezigheid in en verbondenheid met de Drechtsteden uitbreiden waarbij de kernwaarde ‘kwaliteit’ een grote rol speelt.

“En dat wat je doet, moet je goed doen – anders moet je het niet doen.” Zegt Kristien Jansen, zakelijk leider Bachfestival Dordrecht. “Een breed gedragen liefde voor de muziek van Johann Sebastian Bach; een betrokken bevolking, deels vanuit kerkelijke gronden en deels vanuit een bredere culturele oriëntatie; een actief verenigings- en korenleven met goede aanknopingspunten; een prettige kleinschaligheid en meerdere geschikte locaties: mooie kerken, scheepswerven, fabrieksgebouwen.”

En dus ook dit jaar vinden er vele mooie concerten in de Drechtsteden plaats. In Alblasserdam wordt onder andere op 24 september een muzikale kerkentour georganiseerd met aansluitend een concert van het Drechtsteden Bachkoor in samenwerking met Camerata Delft en Bariton Sinan Vural en de continuo-sectie –alleen de lage instrumenten- van de bekende Nederlandse Bachvereniging komt naar H.I. Ambacht op 23 september. Deze musici uit de top van Nederland spelen twee keer Back to Basses in de Dorpskerk. Een echte aanrader volgens Marieke Grotenhuis, artistiek leider van het festival.

En ook het top vocaal ensemble Sette Voci met de alom geroemde Peter Kooij die net in DE stad van Bach Leipzig de prestigieuze Bach-medaille in ontvangst heeft mogen nemen, komt naar de Drechtsteden. Op donderdag 22 september brengen, in de Morgensterkerk in Papendrecht, de vocalisten van dit ensemble onder begeleiding van cello en orgelwerken van J.S. Bach ten gehore waaronder Jesu meine Freude.

Unieke musici van internationaal topniveau op unieke locaties in de Drechtsteden. Kijk op de website van het Bachfestival voor het Bach-programma in uw stad – www.bachfestivaldordrecht.nl

Openingsconcert in de Wolwevershaven
Het openingsconcert heeft op zaterdag een reprise in de binnenhaven in Sliedrecht. Het festival opent op de vrijdagavond met een prachtig gratis openluchtconcert in de Wolwevershaven met een nieuwe compositie van Reza Namavar. In het concert is een rol weggelegd voor regionale koperblazers. Blazers van Jubal Dordrecht, Crescendo Sliedrecht, de Dordtse Phil, en de Bigband ToBe Dordrecht staan naast kopstukken uit de (oude) klassieke muziek zoals Johannette Zomer, NEOS Brass Ensemble, Bart Neassens en Etienne Siebens.

Het openingsconcert, Die Tiefsee, is een groots opgezet werk voor de open ruimte en maakt volop gebruik van de klankmogelijkheden die de Wolwevershaven biedt: musici op boten, de klank van rijk koper op de kades en een sopraan (Johannette Zomer) die zoetjes – met een klavecimbel op haar bootje – aan komt varen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.