Twee mensen gered bij woningbrand

07 augustus 2016
Twee mensen gered bij woningbrand

DORDRECHT -  Bij een woningbrand aan het Van Bosseplantsoen in Dordrecht zijn zondagochtend 7 augustus 2016 twee mensen door de brandweer gered. Twee anderen mensen werden ter controle op het inademen van rook overgebracht naar het ziekenhuis. De brand was snel onder controle.

De brandweer in Dordrecht heeft zondagochtend om half 5 twee mensen uit de flatwoning gered. Even daarvoor was brand ontstaan in de keuken. De twee bewoners konden vanwege de brand en rook niet meer zelfstandig vluchten. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een flinke brand, maar door snel optreden konden de twee mensen in veiligheid worden gebracht. De brand was snel geblust. Ondermeer een traumahelikopter kwam ter plaatse om medische zorg te bieden. 

Twee andere mensen zijn ter controle op het inademen van rook overgebracht naar een ziekenhuis. Zij hebben de brand gemeld bij de 112-alarmcentrale.

Als gevolg van de brand heeft de woning aanzienlijke schade opgelopen. Hiervoor is Stichting Salvage in kennis gesteld. Zij staan de gedupeerden bij in de afhandeling van de schade. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.