Mark Timmermans pakt remise tegen wereldtopper uit India

09 augustus 2016
Mark Timmermans pakt remise tegen wereldtopper uit India

UP DATE

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Mark Timmermans blijft goed schaken in Vlissingen. In de vijfde ronde boekte hij een sterke remise tegen een top honderd speler van de wereld, grootmeester  Sasikiran Krishnan uit India.  De partij duurde bijna 60 zetten, maar de stelling wist Mark al twintig zetten eerder richting remisehaven te sturen. Hij had ook twintig minuten meer bedenktijd nog dan zijn grootmeesterlijke tegenstander, die echt echt moest berusten in zijn eerste puntdeling als nummer één van de plaatsingslijst. Hierdoor staat Mark met 4,5 uit vijf nog steeds in de top

Eerder bericht:

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT – De kopman van schaakclub Dordrecht, Mark Timmermans, is flitsend gestart in het internationale schaaktoernooi in Vlissingen. Met 4 uit 4 behoort hij tot de zeven koplopers in een veld van meer dan 250 deelnemers. Grootmeester Loek van Wely is de enige andere Nederlander met een honderd procent score.

Mark wist in de vierde ronde verrassend te winnen van  grootmeester Debashis Das uit India. Mark is zelf Fide-meester (FM) en was in de wedstrijd gelijkwaardig aan de grootmeester, die toch ijzer met handen wilde breken en verloor.

De PZC, de krant van Zeeland, noemt de zeven koplopers nog foutloos in het verslag van het toernooi, dat het sterkste schaakevenement is in de zomer in Nederland.

Het schaaktoernooi in Zeeland beleeft inmiddels al de twintigste editie in de Hogeschool van Zeeland nabij het NS station en het veer naar Breskens.

Het toernooi kan op de voet worden gevolgd via de website van Vlissingen chess. Zo staat Mark Timmermans in de vijfde ronde tegenover de nummer één van de plaatsingslijst: Sasikiran Krishnan. De grootmeester staat ook op de wereld ranglijst van de FIDE bij de eerste honderd spelers en behoort tot de favorieten in Vlissingen om het toernooi te winnen.

Ook de schaakclub van Mark volgt zijn presentaties en die van andere regiospelers op de voet op de eigen website. Adri Timmermans, Rik de Wilde, Johan vd Griend, Kees van 't Hoff,  Lemmy Schakel en Pierre Smeets behoren tot de schakers met een band met Dordrecht.

Al een aantal jaren mag Mark Timmermans zich de sterkste speler noemen van een schaakclub in de regio. In Vlissingen viel hij al eerder op. Vorig jaar haalde hij 6,5 uit 9 en eindigde bij de eerste 25 in het eind klassement over negen ronden. Timmermans is de tweede Dordtenaar met een internationale schaaktitel. Pakweg een kwart eeuw geleden kwam Gozewijn van Laatum ook zover, maar hij behoort al lang bij de zogeheten inactieve schakers. Timmermans heeft al enkele keren voldaan aan de zogeheten internationale meesternorm. Zover kwam een schaker in de Dordtse schaakhistorie nooit eerder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.