Zet kansen om in circulaire oplossingen in Masterclasses Circle's Quest

16 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Zet kansen om in circulaire oplossingen in Masterclasses Circle's Quest

DRECHTSTEDEN - Wel eens afgevraagd hoe je organisatie of stad er over 20 jaar uitziet in een snel veranderde wereld? Hoe je product of dienst ‘van morgen’ er uit komt te zien? Hoe je inzet op nieuwe business modellen en markten, risico’s rond grondstoffenafhankelijkheid kunt verminderen, waarde kunt creëren uit materiaalstromen en concreet invulling geeft aan duurzame doelstellingen? Cirkellab biedt – i.s.m. met dé experts van vandaag – uitkomst op deze vragen in een zestal masterclasses die a.s. 20 september van start gaan.

Voor bedrijven en gemeenten die nieuwe deuren willen openen.
De circulaire economie belooft dat er enorme kansen liggen voor economische groei. Steeds meer voorbeelden tonen realisatie van winst, kostenreductie én vermindering van de ecologische footprint. Afval krijgt restwaarde, ‘een tweede leven’ opent nieuwe markten, steden opereren ‘slim’ rond efficiënt materiaalgebruik, nieuwe business modellen geven een andere kijk op de product- en diensteconomie en nieuwe technologie zet productieketens op z’n kop. Redenen om aan de slag te gaan met circulaire economie zijn dan ook divers: van financieel, strategisch tot aan maatschappelijk. Wat de reden ook is, hoe verzilver je die genoemde kansen in strategie, beleid, bedrijfsvoering en communicatie?

Van de theorie snel naar de praktijk.
Wil je als bedrijf of gemeente circulaire (business) kansen inzichtelijk maken? In de reeks Masterclasses Circle’s Quest gaan deelnemers aan de slag met onderwerpen als nieuwe business modellen, circulair inkopen, redesign, innovatie en grondstoffenbeheer. N.a.v. deze reeks heeft u de juiste tools in handen om concrete stappen te zetten om circulaire economie te integreren binnen uw organisatie. Early Bird kaarten zijn t/m 23 augustus beschikbaar, reguliere kaarten t/m 6 september. Meer informatie en aanmelden via info@cirkellab.nl en www.cirkellab.nl.

De masterclasses worden georganiseerd onder leiding van Cirkellab i.s.m. de partners Metabolic, NEVI, Buro Hapklaar, Better Future Factory, Rainbow Connection, Royal HaskoningDHV en Koninklijke Kemper en Van Twist. Cirkellab stimuleert, creëert en verbindt in de transitie naar een circulaire, regionale economie. Daarvoor onderzoeken, adviseren, begeleiden en initiëren we businesscases rond grondstoffenefficiency en -hergebruik.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.