Laatste Film in Tuin Dordrechts Museum: Don't Lok Now

16 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Laatste Film in Tuin Dordrechts Museum: Don't Lok Now

DORDRECHT - Van kippenvel tot ultieme spanning. Het rode capuchonjasje van het verdronken dochtertje van John en Laura Baxter voert geleidelijk de spanning op tot een psychodramatisch hoogtepunt. Een punt waarop John waan en werkelijkheid niet meer weet te scheiden. Huiver op vrijdag 19 augustus mee met Nicolas Roeg’s horrormeesterwerk Don’t look now, de laatste openluchtfilm van dit seizoen in de tuin van het Dordrechts Museum. Neem voor optimaal filmgenot je eigen stoeltje of kleedje mee.

De dochter van hoofdrolspelers John (Donald Sutherland) en Laura (Julie Christie) verdrinkt, gekleed in een rood lakjasje, in hun tuinvijver. Na haar dood vertrekken de rouwende Baxters naar Venetië, waar John gecontracteerd is om een kerk te restaureren. Laura komt daar in contact met een blinde zieneres die haar vertelt dat hun dochter het goed maakt.

John, met een rode sjaal als een strop rond zijn nek, wijst de vrouw af, maar wordt intussen wel geplaagd door het beeld van een figuur in een rood jasje dat door de labyrintische steegjes van Venetië dwaalt en telkens om de hoek verdwijnt. Tegelijkertijd is een seriemoordenaar actief in de stad. Don’t Look Now is gebaseerd op een kort verhaal van Daphne du Maurier.

GlassFever
De psychologische thriller Don’t look now werd speciaal geprogrammeerd in het kader van de tentoonstelling GlassFever; beide hebben als verbindende factor Venetië.

GlassFever toont op vier Dordtse locaties, Dordrechts Museum, DordtYart, Huis Van Gijn en het Patriciërshuis, de onbegrensde mogelijkheden die glas kan bieden aan creatieve kunstenaars met durf en visie. Daarnaast biedt de tentoonstelling een kijkje achter de schermen van de glasmeesters van Studio Murano (Venetië) die in staat zijn dit vloeibare en breekbare, maar ook harde en scherpe materiaal te beheersen. Dat vereist niet alleen creativiteit, maar ook vaardigheid, snelheid en kracht. T/m 25 september 2016. www.glassfever.nl

Toegang: € 6,50 l ingang Art & Dining, Museumstraat 38 l inloop: 20.30 uur, start film: 22.00 uur l ticketverkoop: www.themoviesdordrecht.nl en ingang Art & Dining op de avond zelf (contant) l meenemen  consumpties niet toegestaan! l Uitgebreide info (afgelasting, filmlunchen/-dineren e.a.) via www.themoviesdordrecht.nl en www.dordrechtsmuseum.nl

Credits beeld      Foto Bram Vreugdenhil

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.