Wereldschool De Albatros stapt over op water drinken

17 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Wereldschool De Albatros stapt over op water drinken

DORDRECHT - Na de eerdere aankondiging over het nieuwe waterbeleid van Wereldschool DeAlbatros, is het op maandag 22 augustus - de eerste dag na de schoolvakantie - dan écht zo ver. Die dag stapt basisschool De Albatros helemaal over op water drinken. De Albatros besteedt daar extra aandacht aan, in samenwerking met Doe ff Gezond en Evides Waterbedrijf. Op het schoolplein van De Albatros vindt om 11:00 uur een drinkwaterwedstrijd plaats waaraan alle kinderen meedoen. Daarna gaat het zeepaardje Evi, de mascotte van Evides Waterbedrijf, alle klassen langs om elk kind een eigen drinkwater bidon te geven. Kortom: een groot waterfestijn om alle kids, leraren en hun ouders goed te laten starten met het nieuwe waterbeleid!

Initiatief ouders
Mark van der Sluijs, directeur van de Albatros, vertelt: Samen met de leerkrachten en de ouders in de medezeggenschapsraad hebben we aan het einde van vorig schooljaar besloten om alleen nog melk en water te drinken. Af en toe een zoet drankje is prima, maar je krijgt al gauw ongemerkt te veel suikers binnen. Bij ons op school hebben de kinderen vanaf maandag 22 augustus hun drinkwater bidons altijd op tafel staan en kunnen zij op elk moment water drinken. Ze kunnen zich namelijk beter concentreren wanneer zij genoeg water drinken. Fijn voor de kinderen én goed voor de schoolprestaties. Wij willen kinderen meegeven dat water drinken de normaalste zaak van de wereld is: lekker én leuk!

Ook op de peuterspeelzaal van de Albatros is water drinken de standaard. Zo raken kinderen van jongs af aan gewend aan water drinken, want water is de beste en gezondste dorstlesser.

Goed voorbeeld
Debbie van der Linden, Gezonde Schooladviseur van Doe ff Gezond, legt uit: Water drinken in plaats van zoete drankjes draagt bij aan een gezond gewicht onder kinderen. Kinderen krijgen door zoete drankjes gemiddeld ruim 6 kilo suiker per jaar binnen onder schooltijd. Dat is heel erg veel, zeker omdat kinderen ook nog veel suiker via het eten binnen krijgen. Doe ff Gezond juicht dan ook toe dat De Albatros overstapt op water drinken en hoopt dat meer scholen dit goede voorbeeld zullen volgen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.