Jonge organisatoren gezocht voor taalfestival: taalclash

17 augustus 2016
Jonge organisatoren gezocht voor taalfestival: taalclash

DORDRECHT -  De Bibliotheek AanZet is op zoek naar jongeren tussen de 16-25 jaar uit de regio Zuid-Holland Zuid, die mee willen organiseren en programmeren voor een gaaf Taalfestival: Taalclash. Het Taalclashfestival is het weekend van 21, 22 en 23 oktober, vol met workshops, talks en creatieve sessies rondom taal. Het festival vindt plaats in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek Dordrecht. Voel jij je aangesproken? Meld je dan snel aan op www.taalclash.nl en word medeorganisator van het leukste Taalfestival van Nederland. Oh en nog iets: meedoen staat onwijs goed op je CV én je ontvangt ook nog eens een tablet ter waarde van 100 euro die je na afloop van het festival mag houden.

Het Taalclashfestival
Hoe verandert taal door vlogs en Snapchat? Welke woorden zijn ‘in’ en wat kan écht niet meer? Welk accent klinkt het meest intelligent of aantrekkelijk? Dit zijn zomaar een paar vragen waar je tijdens het Taalclashfestival een antwoord op probeert te vinden.  Je stort je onder andere op digiTaal, Taal in het brein en Straattaal. Taal staat niet stil en jij ook niet. Elke dag gebruik je taal in allerlei vormen: spraak, schrift, gebaren, emoticons, mimiek, beeldtaal, etc.

De invulling van het programma ligt nog helemaal open. Het is aan jou om dit in te vullen. Jij mag bepalen wat er gebeurt, waar het over gaat en wie er te gast zijn. Laat de bezoekers bijvoorbeeld geïnspireerd raken door optredens van rappers en taalkunstenaars. Of organiseer een meet & greet met bekende Nederlandse vloggers die dan meteen hun beste tips en trics kunnen prijsgeven. Je kan de festivalgangers ook zelf aan de slag laten gaan in het Taallab. Hier leren ze hoe je kunt programmeren, hoe je met een robot communiceert of hoe gebarentaal in zijn werk gaat. Of denk ook aan de razend populaire TedTalks, relaxen in de Taallounge, meedoen aan de Taalquiz of Straattaallingo en luisteren naar talige cabaretiers. Alles kan en alles mag.

Beeldenstroom Woordenstorm
Het Taalclashfestival wordt georganiseerd in het kader van het project Beeldenstroom Woordenstorm. In 2016 is het 450 jaar geleden dat er met de Beeldenstorm ook in Dordrecht een einde kwam aan een lange periode van een katholieke beeldcultuur. Dit heeft de cultuur voorgoed veranderd, maar zeker niet verslagen. Daarom viert Dordrecht dit jaar haar rijke woord- en beeldcultuur. Beide zijn springlevend en dat wordt in het najaar van 2016 getoond tijdens evenementen in de hele binnenstad. Kijk voor meer informatie op www.bswsdordrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.