Dordtse kinderen beleven natuur met Groen doet goed

17 augustus 2016 door Eva Baars
Dordtse kinderen beleven natuur met Groen doet goed

DORDRECHT -  Op dinsdag 16 augustus vond de eerste activiteitenmiddag van 2016 van het programma Groen doet goed Dordrecht plaats. Verdeeld over het Weizigtpark en Duurzaamheidscentrum Weizigt, maakten bijna 100 kinderen door middel van educatieve en sportieve activiteiten kennis met het groen. Deze activiteitenmiddag vormt de doorstart van het in 2014 gestarte programma.

Op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt gingen de kinderen gewapend met een schepnet en een zoekkaart op zoek naar waterdiertjes. Samen met de natuurgidsen van IVN Dordrecht speurden zij naar het leven onder het wateroppervlak.
Aan de andere kant van het terrein, in en rondom de Klimaatkas, ontdekten kinderen verschillende bijzondere én gezonde lekkernijen. In het Weizigtpark nam de andere helft van de kinderen deel aan de 'Ontdek Tour'. Een spannende fotospeurtocht leidde de kinderen langs verschillende sportieve activiteiten. Het doel van deze activiteitenmiddag, en dat van Groen doet goed Dordrecht in het algemeen, is kinderen kennis te laten maken met de natuur en ze te laten zien hoe fijn én gezond het is om buiten te zijn.

Groen doet goed Dordrecht nodigt alle Dordtse kinderen uit kennis te maken met de natuur. Ditmaal namen kinderen van SDK Kinderopvang en leerlingen van de Zomerschool deel aan de activiteiten. De Zomerschool is een initiatief van de John F. Kennedyschool en Wereldschool de Albatros uit Dordrecht. Voor het actieve gedeelte van het schoolprogramma, dat ingevuld wordt door Stichting Hattrick, werd afgelopen dinsdag gekozen voor de activiteitenmiddag van Groen doet goed.

Na een succesvol verloop van het activiteitenprogramma van Groen doet goed Dordrecht in 2014 en 2015, zal het programma ook in 2016 en 2017 voortgezet worden. De eerstvolgende activiteitenmiddag vindt plaats op donderdag 20 oktober. Kijk voor het programma van deze middag en meer informatie over Groen doet goed op www.weizigt.nl/scholen/groen-doet-goed.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.