Pokémon-jager betrapt inbreker in de Oranjelaan

22 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Pokémon-jager betrapt inbreker in de Oranjelaan

DORDRECHT - Een Pokémon-jager heeft in de nacht van zaterdag op zondag een inbreker betrapt in de woonkamer van zijn huis aan de Oranjelaan. Toen hij zijn ouders ging waarschuwen ging de man ervandoor op een zwarte damesfiets.

Agenten kwamen later in de nacht iemand tegen die aan het signalement voldeed en op een zwarte damesfiets reed. Na een korte achtervolging werd de 48-jarige man uit Almelo aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere inbraken, vertelt de politie.

Het is niet de eerste keer dat Pokémon-jagers de politie een handje helpen. Zo liep eerder deze maand een autodief tegen de lamp in Roosendaal, omdat hij betrapt werd door Pokémon-jagers.

Bij het spel Pokémon Go kunnen spelers monsters vangen met hun smartphone, maar daar moet je wel voor naar buiten. Het is spel is zo populair dat de politie de deelnemers had opgeroepen hun ogen en oren open te houden voor verdachte situaties.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.