Revalidanten houden eigen Olympische Spelen

22 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Revalidanten houden eigen Olympische Spelen

DORDRECHT - Voor de twaalf gasten van Rivas Zorghotel Dordrecht stond vrijdag 19 augustus in het teken van de Olympische Spelen. Na een heuse openingsceremonie, stonden diverse spelonderdelen op het programma.

Revalidanten gingen met elkaar de competitie aan bij onder andere evenwichtsoefeningen, ritmische gymnastiek, penaltyschieten, 50 slagen vrije slag ‘droogzwemmen’ en oefeningen in de loopbrug.

Geïnspireerd door een gast van Zorghotel Dordrecht, die aangaf dat het kijken naar de Olympische Spelen haar extra motivatie voor de therapie gaf, kregen fysiotherapeute Fenna Stomps van Rivas Zorghotel Dordrecht het idee om de Spelen te organiseren. ‘Met een knipoog naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was het idee voor de Gerialympische Spelen een feit’, vertelt teamleider Rivas Zorghotel Dordrecht Wieny Blanken.

Gerialympisch is afgeleid van geriatrische revalidatie, de aangepaste revalidatiezorg speciaal voor kwetsbare ouderen.

Olympische Spelen
De Spelen, voor de in totaal twaalf gasten die vrijwillig deelnamen, begonnen met een heuse openingsceremonie, waarin het olympisch vuur werd ontstoken en de eed werd voorgelezen. Dit werd gevolgd door onder andere evenwichtsoefeningen, ritmische gymnastiek, penaltyschieten, 50 slagen vrije slag ‘droogzwemmen’ en oefeningen in de loopbrug. Daarbij werden verschillende oefenmaterialen gebruikt, zoals gewichten, de loopbrug en diverse fitnessapparaten. De competitie had naast een sportief vooral een gezellig karakter. ‘Na afloop van de Spelen vond de huldiging met medailles plaats voor alle deelnemers. Zij konden van een hapje en drankje genieten in de Salon die was omgetoverd tot Holland House.

Fotobijschrift: De twaalf revalidanten van het Rivas Zorghotel Dordrecht hielden hun eigen spelen met onder andere evenwichtsoefeningen, ritmische gymnastiek, penaltyschieten, 50 slagen vrije slag ‘droogzwemmen’ en oefeningen in de loopbrug.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.