Olympische zwemmers in Dordt gehuldigd

24 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Olympische zwemmers in Dordt gehuldigd

DORDRECHT - De Olympische kampioenen Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman worden zaterdag in Dordrecht gehuldigd. Dit gebeurt tijdens de Swim to Fight Cancer.

De twee gouden medaillewinnaars op de 10 kilometer open water zwemmen zullen per boot met de deelnemers van de 2,5 kilometer meevaren en om 13.30 uur gehuldigd worden. Het gaat om de officiële KNZB-huldiging.

De Swim to Fight Cancer in Dordrecht wordt voor de tweede keer georganiseerd in de historische Dordtse havens. Ook aanwezig is Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden.

De deelnemers worden gesponsord en de opbrengst is bestemd voor onderzoek naar kanker. Vorig jaar werd het evenement in Dordrecht voor de eerste keer gehouden en werd ruim 188.000 euro opgehaald.

De opbrengst dit jaar is nog niet bekend, maar de 'teller' is de grens van 100.000 euro alweer gepasseerd. Het KWF gebruikt het geld om onderzoek te doen naar betere behandeling en medicijnen tegen kanker.

Net als vorig jaar zal er zaterdag vanaf 12.00 uur niet alleen gezwommen worden, maar is er voor de toeschouwers ook vermaak op de kades, met muziek en hapjes. Er wordt zes uur lang gezwommen over diverse afstanden in de categorieën jong (8 t/m 15 jaar) en oud.

De geoefende deelnemers zwemmen niet alleen de haven, want hun 2500 meter lange parcours gaat deels over de rivier.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.