Cor Ardesch voltooit Bach serie na voorbereiding van 8 jaar

25 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Cor Ardesch voltooit Bach serie na voorbereiding van 8 jaar

DORDRECHT - Cor Ardesch, stadsorganist van Dordrecht, heeft het complete orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach op CD vastgelegd. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat alle orgelwerken op één orgel werden opgenomen. Het complete werk beslaat maar liefst 18 CD’s.

De orgelwerken werden door Cor Ardesch gespeeld op het Bach-orgel dat in 2007 in de Grote Kerk te Dordrecht werd geplaatst. Het heeft in totaal acht jaar geduurd voordat uiteindelijk alle orgelwerken op het orgel waren opgenomen.  Een enorm precisiewerk, want de opnames moesten telkens op exact dezelfde wijze worden opgenomen en ook nog eens tijdens de nachtelijke uren, om verkeersgeluiden van buiten de kerk te vermijden.

Tijdens een feestelijke presentatie werd het resultaat – de 18 CD’s met een boekje in een speciale opbergbox - op 24 augustus 2016 overhandigd aan Jaap Smit, commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland en aan Piet Sleeking, loco-burgemeester en wethouder van Cultuur en Toerisme in Dordrecht.

Voor de realisatie van de opbergbox werd in 2015 een succesvolle crowdfundingactie gestart via het Dordtse platform Dordrecht van START, welke maar liefst 8.000 Euro heeft opgeleverd. Eén van de meest populaire tegenprestaties van de crowdfundingactie was een privéles van Ardesch op het Bach-orgel. Het filmpje van de actie kunt u nog steeds bekijken op de website van Dordrecht van START.

Aansluitend aan de presentatie trakteerde Cor Ardesch de honderden genodigden op een orgelconcert met enkele hoogtepunten uit het Bach-oevre, zoals de Pièce d'Orgue en de Toccata F, waarbij Ardesch alle registers opende.

Meer over de opnamen van de orgelwerken van Bach kunt u lezen op de website van Cor Ardesch. Ook kunt u via deze website de box met CD’s bestellen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.