Voorbeschouwing Fortuna Sittard - FC Dordrecht

26 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - FC Dordrecht

DORDRECHT - Deze avond, vrijdag 26 augustus staat FC Dordrecht voor een moeilijke wedstrijd in Limburg, Fortuna Sittard is dan de gastheer. Na de twee verloren thuisduels tegen SC Cambuur en NAC (beide 1-2), moet er vrijdag voor het eerst gewonnen worden. De Schapenkoppen hebben na de eerste vier duels twee punten behaald en wachten nog steeds op de eerste winstpartij.

Trainer Gérard de Nooijer vertelde na afloop van de wedstrijd tegen NAC op de persconferentie dat de ploeg een goede eerste helft speelde maar dat er wel beter nagedacht moet worden.

“We spelen met het hart, dat is goed maar we spelen ook te veel op 100 kilometer per uur en daar moeten we van af.”
Aanvullend vertelde de Dordtse coach dat het team jong is en dat de spelers ervaring op moeten doen om zo voetballend inzicht te krijgen.

De Schapenkoppen hebben zich afgelopen week versterkt met Niv Antman, de Israëlische doelman heeft voor één jaar getekend op de Krommedijk.
Daarnaast is aanvoerder Amevor weer terug van een schorsing, hij werd maandag vervangen door Thompson.

Vorig seizoen was Fortuna “Zitterd” uit een leuke wedstrijd voor de ploeg en de fans, het werd maar liefst 0-5.
Van alle doelpuntenmakers die toentertijd deel uit maakten van de Dordtse selectie, is alleen Alvin Daniels nog overgebleven. Rangelo Janga maakte er twee, Lumu en Aktaou waren goed voor de andere treffers.

De laatste keer dat FC Dordrecht verloor in het Fortuna Sittard Stadion dateert van 26 april 2013 (3-1).

Fortuna Sittard heeft na de eerste duels zeven punten verzameld door te winnen van Achilles’29 en Almere City. Afgelopen maandag tegen Jong Ajax ging het mis voor de ploeg van Van Dael. Dit was voor de Limburgers de eerste verliespartij van het nieuwe seizoen. Het verschil op de ranglijst tussen FC Dordrecht en FSC zijn acht plekken en het punt verschil is vijf, dus Dordt kan in de Zuid-Limburgse nek gaan hijgen na een overwinning.

De wedstrijd komende vrijdag in het Fortuna Sittard Stadion zal om 20:00 uur beginnen.
Het duel staat vrijdag onder leiding van de heer Martens. Hij wordt geassisteerd door de heren Weterings, Adriaans en Vries.

Zet ‘m op Schapenkoppen.

Tekst: Niels Beenakkers

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.