Brandweer Dordrecht helpt bij blussen grote brand in schuur in Langerak

31 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Brandweer Dordrecht helpt bij blussen grote brand in schuur in Langerak

DORDRECHT - Dinsdagmiddag 30 augustus 2016 heeft een grote brand gewoed in een schuur aan de Lekdijk in Langerak. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. De brandweer kon overslag naar aangrenzende panden voorkomen. Bij de brand is een beperkte hoeveelheid asbest vrijgekomen.

De uitslaande brand werd dinsdagmiddag rond 14:00 uur gemeld bij de 112-alarmcentrale. De brandweer schaalde op naar grote brand en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. Met man en macht werd voorkomen dat de brand kon overslaan naar aangrenzende panden. Om het bluswater aan te voeren kwam een watertransportsysteem ter plaatse. De Lekdijk werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Bij de brand kwam veel rook vrij, die tot in de wijde omgeving te zien was. Het advies werd gegeven om uit de rook te blijven. Er is een beperkte hoeveelheid asbest vrijgekomen. De verspreiding hiervan heeft zich beperkt tot het brandterrein. Hulpdiensten maken samen met gemeente Molenwaard en de eigenaar een plan van aanpak voor het opruimen van de asbest.

Voor het bestrijden van de brand kreeg de brandweerpost Langerak-Nieuwpoort ondersteuning uit Goudriaan-Ottoland, Groot-Ammers, Hoornaar-Noordeloos, Gorinchem en Dordrecht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.