Botulisme in Wielwijkpark en Park Merwstein

01 september 2016 door Hennie van der Zouw
Botulisme in Wielwijkpark en Park Merwstein

DORDRECHT - In het Wielwijkpark in het deel achter de Witte de Withstraat is botulisme geconstateerd. Inmiddels zijn 10 dode eenden uit het water gehaald. Er staan waarschuwingsborden bij de ingangen van het park. Wij adviseren om honden niet in het water te laten zwemmen of ze ervan te laten drinken. Raak dode dieren ook niet aan.

Dit advies geldt voor de rest van de zomer, want botulisme blijft de hele zomer actief.

Wat is botulisme
Botulisme is een vorm van voedselvergiftiging waaraan watervogels en vissen overlijden. De bacterie die botulisme veroorzaakt vermenigvuldigt zich snel in warm, niet te diep, stilstaand water. De bacterie scheidt een gifstof af die zorgt voor een zenuwblokkade bij vogels en vissen. De dieren raken verlamd en verdrinken hierdoor.

Wat doet de gemeente
Stadsbeheer controleert dagelijks of er dode vogels liggen en haalt ze meteen weg.

Ziet u dode dieren in het water dan kunt u dit melden bij de Wijklijn.   

Park Merwestein
Eerder in augustus werd botulisme geconstateerd in het Park Merwestein. Bij het park staan ook waarschuwingsborden. De situatie in het park stabiel. De laatste week zijn er geen dode dieren meer aangetroffen. De borden blijven nog wel staan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.