Vrijwilligerscafé over de Vrijwilligersverzekering

01 september 2016 door Hennie van der Zouw
Vrijwilligerscafé over de Vrijwilligersverzekering

DRECHTSTEDEN - Tijdens uw vrijwilligerswerk een stapel borden laten vallen? Deuk in uw auto, tas gestolen, been gebroken? ’t Kan iedereen overkomen, maar wie gaat dat betalen?

In het Vrijwilligerscafé van donderdag 15 september 2016 zal de heer Erwin Konijn, verzekeringsexpert bij Raetsheren van Orden, vanaf 16:45 uur een presentatie houden over de (on)mogelijkheden van de vrijwilligersverzekering.

De Vrijwilligersverzekering
De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de Drechtsteden.

Als vrijwilligers in een situatie komen dat de eigen verzekering niet toereikend is, kunnen zij gebruik maken van de collectieve verzekering die de gemeentes afgesloten hebben bij Raetsheren van Orden. Alle vrijwilligers zijn verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen en voor aansprakelijkheid.

Schade declareren via het SSKW
Als een vrijwilliger een schade wil declareren kan deze een schadeformulier downloaden van de website www.sskw.nl en naar het SSKW mailen of opsturen. Vervolgens checkt het SSKW de gegevens bij de vrijwilligersorganisatie. Op deze wijze wordt gecontroleerd of het terecht is dat een claim wordt ingediend. Daarna gaat de claim digitaal door naar Raetsheren van Orden. De schade wordt door deze verzekeraar rechtstreeks met de benadeelde afgewikkeld en de gemeente krijgt vervolgens bericht hoe de claim is afgehandeld.

Vragen
Alle informatie vindt men in de folder Vrijwilligersverzekering Drechtsteden, die o.a. op de website van de gemeentes en het SSKW staat. En toch wordt regelmatig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij vragen contact op te nemen met Raetsheren van Orden.
Voor alle vrijwilligers en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties, die vragen hebben of meer willen weten over deze verzekering en de declaratiemogelijkheden, heeft het Vrijwilligerscafé verzekeringsexpert Erwin Konijn uitgenodigd. Hij zal een en ander vertellen over de Vrijwilligersverzekering en vragen beantwoorden.
Daarna is er tot half zeven gelegenheid om na te praten en ervaringen uit te wisselen.

Verdere informatie
Het café wordt gehouden bij het SSKW/Vrijwilligershuis aan de Spuiweg 93 te Dordrecht. Toegang is gratis. De gasten zijn welkom vanaf 16:45 uur, de presentatie start om 17:15 uur. Geïnteresseerden wordt verzocht zich aan te melden via www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl .

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.