Geen Exploitatievergunning meer nodig voor deel Dordtse Horeca

28 november 2014
Geen Exploitatievergunning meer nodig voor deel Dordtse Horeca

DORDRECHT - In Dordrecht hoeven bepaalde horecaondernemingen geen exploitatievergunningen meer aan te vragen. De gemeenteraad van Dordrecht had hierom gevraagd en burgemeester A.A.M. Brok heeft hiertoe een vrijstellingsbesluit genomen. De belangrijkste reden voor deze beslissing is dat ondernemers niet aan meer regels, verplichtingen of administratieve lasten hoeven te worden onderworpen dan strikt noodzakelijk.

De volgende categorieën horecabedrijven hoeven in de toekomst geen exploitatievergunning meer aan te vragen : automatiek, broodjeszaak, croissanterie, koffiebar, lunchroom, ijssalon, tearoom en paracommerciële rechtspersonen (denk aan sportverenigingen).

Voor terrassen moet in de toekomst nog wel een exploitatievergunning worden afgegeven evenals voor horecazaken die na 22.00 uur nog open zijn. Belangrijk hierbij is dat er steeds maatwerk wordt geleverd, het belang van omwonenden meer in het geding zou kunnen komen en de doorgang voor hulpdiensten goed geregeld moet zijn. Bovendien gaat het bij terrassen vaak om het gebruik van de openbare ruimte grond die over het algemeen van de gemeente is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.