'Vriend' worden van mensen met dementie en hun begeleiders

07 september 2016 door Hennie van der Zouw
'Vriend' worden van mensen met dementie en hun begeleiders

DRECHTSTEDEN - Nog tot 1 oktober a.s. heeft u de gelegenheid om “vriend” te worden van alle mensen met dementie en hun begeleiders via www.samendementievriendelijk.nl en hierbij code 009 te vermelden en het mini-cursusje te aanschouwen...

Een volgende stap is om als familielid, vriend, kennis of buur eens te komen kijken in een Alzheimer Café zodat u zonder schroom, gêne bevriend kunt blijven met patiënt en mantelzorger. Het “kleiner worden van het kringetje” door niet meer op bezoek te gaan maakt het verlies lijden nog groter.

Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houdt op maandagavond 19 september een ontmoetingsavond in samenwerking met “Het Parkhuis” Haaswijkweg Oost 69a, 3319GB  Dordrecht, tel. 078-622.00.00.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 en eindigt ca. 21.30 uur. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

De stand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig voor het verkrijgen van mondelinge informatie, info-materiaal en boeken die er toe doen, die u gratis kunt lenen.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Gezondheidszorgpsycholoog Peter Haex, werkzaam in Het Parkhuis, vaste gespreksleider in het Alzheimer Café viert vakantie! De avond staat daardoor niet in het teken van een speciaal onderwerp maar wordt gevuld door de vragen en onderwerpen die leven bij de aanwezige bezoekers: "ER OVER PRATEN HELPT". U kunt er alle vragen en opmerkingen te berde brengen die betrekking hebben op het leven met dementie van zowel de patiënt als de mantelzorger en niet te vergeten van uw buren, vrienden en familieleden. 

Ook zij moeten weten van dementie. Dementie Consulent Nelly Pruysen en vrijwilliger van Alzheimer Nederland Irma van Milt zorgen samen met u voor de antwoorden.

Wordt VRIEND via www.samendementievriendelijk.nl , vul in "regiocode 009" en volg de minicursus zodat zoveel mogelijk medemensen weten van dementie!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.