Tomsschaakboeken.nl: ,,Simultaan Hans Berrevoets is feestdag voor Dordtse schaakleven

08 september 2016
Tomsschaakboeken.nl: ,,Simultaan Hans Berrevoets is feestdag voor Dordtse schaakleven

DORDRECHT - Schaakgroep de Klockelaer opende op donderdag 8 september het nieuwe seizoen met de haast traditionele simultaan. Hans Berrevoets speelde tegen negentien tegenstanders en kwam uit 14,5 tegen 4,5 score (76 procent). De drievoudige kampioen van de Willige Dame zit een simultaan als vorm van (schaak) promotie.

De nieuwssite voor de schaakwereld - Tomschaakboeken.nl – kopt boven een verslag met veel foto’s dan ook  ,,Simultaan Hans Berrevoets is feestdag voor het Dordtse schaakleven”.

Daarom maakte vooraf de simultaangever niet alleen promotie voor het schaken op de donderdagochtend vanaf half tien in de Klockelaer in Crabbehof. Hij noemde ook de dinsdagavonden als schaakmogelijkheden bij schaaksociëteit de Willige Dame (Trinitatuskapel aan Vriesestraat) en schaakclub Dordrecht in het wijkgebouw aan de Van Karnebeekstraat 2 in Crabbehof.

De schaakgroep De Klockelaer spreekt vooral ouderen aan of mensen met vrije tijd, die vooral plezier in schaken hebben en elkaar ook willen ontmoeten. In de praktijk baart oefening bij de Klockelaer ook schaakkunst want leden gaan vaak ook bij de Willige Dame of schaakclub Dordrecht aan de slag.

Tom van Bokhoven, de man achter de nieuwssite Tomschaakboeken.nl, benadrukte in een reportage RTV Dordrecht ook het gezellige karakter van de Klockelaer.  Op zijn website benadrukte Tom mede een heerlijke ontspannen sfeer. ,,De koffie, een praatje, een geintje – al dan niet op het schaakbord – droegen bij aan een onvergetelijke schaakochtend.” 

Vooraf werd Gert Zwartjes nog in het zonnetje gezet. Hij was als scheidend voorzitter van schaakclub Dordrecht deze week tot erelid benoemd.

Nieuws

Meer schaaknieuws staat op de site van Tom van Bokhoven en ook bij de clubsites schaakclub Dordrecht en de Willige Dame.Schaakclub Dordrecht heeft zaterdag 10 september tussen 10 en half vijf in het eigen speellokaal een internationaal toernooi. Voorzitter Cor Paans zal volgens de website van de Willige Dame het nieuwe seizoen (vanaf 13 september) weer inluiden met een loting. De club maakt na sluiting van poffertjessalon Visser een zogeheten doorstart.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.