Nieuw en veelzijdig festival 'Stroom Fest' in Energiehuis

16 september 2016 door Hennie van der Zouw
Nieuw en veelzijdig festival 'Stroom Fest' in Energiehuis

DORDRECHT - Schouwburg Kunstmin, Bibelot en ToBe cultuurcentrum hebben de handen ineen geslagen om het nieuwe met een knaller te beginnen. Het resultaat van deze samenwerking tussen deze partijen is een veelzijdig festival dat op vrijdag 23 en zaterdag 24 september plaatsvindt in het Energiehuis, Dordrecht en bovendien onderdeel is van Beeldenstroom Woordenstorm.

Veelzijdige programmering
Het programma zit boordevol verrassende acts en concerten. Het veelzijdige Energiehuis bruist deze twee dagen. Het publiek kan zich laten onderdompelen in muziek, toneel, beeldende kunst, film, workshops, masterclasses  en veel interactiviteit.

Pop-up classics concert met Residentie Orkest (23 sep)
Het Residentie Orkest duikt kris kras op in Machine 3 en neemt je mee op een verrassend pop-up concertreis door de muziekgeschiedenis met de zes klassiekers Ligeti, Bach, Morricone, Takemitsu, Schnittke & Gershwin onder leiding van dirigent Nicholas Collon en elektronisch muziekcomponist Jorrit Tamminga. Pop-up kan erg letterlijk genomen worden, publiek en orkest zijn niet van elkaar gescheiden, het orkest duikt kris kras op door de zaal.

HAEVN (24 sep)
Nummers als Where the Heart is, Finding Out More en hun nieuwe hit Bright Lights zorgden voor een drukke zomer langs tientallen festivals. STROOM FEST biedt een van je laatste kansen om HAEVN live te horen, voordat zij binnenkort de studio weer induiken.

Verder ook met: Pierrot Lunaire 2.0 (23 & 24 sep), Eternal Me (23 & 24 sep), Rico&Sticks #OpgezwolleTotNu (24 sep), Iguana Death Cult vs. The Black Cult (24 sep), Club Gewalt (24 sep).

My Baby (24 sep)
Deze populaire band reist deze zomer door heel Europa langs festivals. Hun diverse mix van blues, country, funk en indie heeft het tot twee maal toe een nominatie voor de NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards in de categorie Beste Live Act bezorgd.

Online dating show: Love Me Tinder (24 sep)
Love Me Tinder is een interactieve Live documentaire over online dating en intimiteit. Wat is gevaarlijker: een online relatie of elkaar in het echt ontmoeten? De grenzen van privacy worden verkend en de online nepwerkelijkheid wordt onder de loep genomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.