Vader Tygo: 'Ik wilde mijn kinderen niet doden'

19 januari 2016
Vader Tygo: 'Ik wilde mijn kinderen niet doden'

DORDRECHT - De 34-jarige Dordtenaar die wordt verdacht van moord op zijn zoon Tygo en poging moord op zijn dochter zegt de kinderen nooit iets te hebben willen aandoen. Dit heeft hij dinsdag verklaard in de rechtbank in Dordrecht.

De vierjarige zoon werd in oktober van het vorig jaar dood aangetroffen in de woning van de man aan het Frida Katz-Erf in de wijk Stadspolder Dordrecht. Het zesjarige zusje zat voor het huis.

De verdachte heeft verklaard dat hij beiden een slaappil had gegeven omdat hij wegwilde. Hij was gestrest door problemen privé en op zijn werk en wilde er even uit. Hij had geen duidelijk doel en belandde uiteindelijk in het buitenland.

Hij was met zijn zoon in bad gegaan en toen zou de jongen in een panieksituatie met zijn hoofd onder water zijn gekomen en zijn verdronken.

Het meisje had de slaappil uitgespuugd en bleef ongedeerd.

De Dordtenaar zit momenteel in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Daar wordt bekeken of hij een geestelijke stoornis heeft. Hij verscheen dinsdag voor het eerst voor de rechter.

De zaak wordt over drie maanden voortgezet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.