Vader van vermoorde Tygo krijgt 14 jaar cel

19 september 2016
Vader van vermoorde Tygo krijgt 14 jaar cel

DORDRECHT - De vader die op 20 oktober 2016 zijn 4-jarige zoontje heeft verdronken in bad in een woning aan de Frada-Katz erf, is vandaag door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot veertien jaar cel. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Volgens de rechter heeft de man zijn zoontje met voorbedachten rade om het leven gebracht en is er daarom sprake van moord. Ook was hij volledig toerekeningsvatbaar en had hij tijd genoeg om over zijn plannen na te denken.

De vader had zijn zoontje en dochter een slaappil gegeven. Zijn zoontje raakte snel versuft, waarna hij hem in bad deed en verdronk. De verdachte legde zijn zoon daarna in bed en is weggegaan. Zijn dochter zat toen beneden. Ze had de pil snel uitgespuugd en haar vader liet haar uiteindelijk ongemoeid en alleen achter.

De rechtbank sprak de man vrij van poging tot moord op zijn dochter, want er was geen bewijs dat hij haar van het leven wilde beroven.

Tijdens het proces zei de officier van justitie dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan één van de ergste misdrijven die er bestaat: het vermoorden van je eigen kind.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.