Beter voor Dordt stelt vragen over Palm Parkies en Pasar Malam

19 september 2016 door Hennie van der Zouw
Beter voor Dordt stelt vragen over Palm Parkies en Pasar Malam

DORDRECHT - Dordrecht heeft de afgelopen maanden weer tal van mooie evenementen gehad in de stad. BETER VOOR DORDT vindt het fantastisch dat deze succesvolle evenementen georganiseerd worden in onze stad.

Wel heeft beter voor Dordt geconstateerd dat er ondanks de hoge bezoekersaantallen ook kritische geluiden te horen zijn. Zo was er kritiek te horen op het verbod om eigen drank en voedsel mee te nemen, de lange wachtrijen bij de bar en de hoge consumptieprijzen op Palm Parkies. Met betrekking tot Pasar Malam heerste er onvrede over het feit dat dit evenement niet plaatsvond in het weekend.

Om het succes van de komende edities van beide evenementen te waarborgen en wellicht zelfs te vergroten moet er iets gedaan worden met de kritiek. Om hier duidelijkheid over te krijgen heeft BETER VOOR DORDT de wethouder een aantal vragen gesteld.

- In hoeverre heeft er een evaluatie plaatsgevonden tussen de gemeente Dordrecht en Palm Parkies, waarin de bovenstaande punten zijn meegenomen? Indien deze evaluatie nog niet heeft plaatsgevonden, vraagt BETER VOOR DORDT de wethouder of hij bereid is hier alsnog invulling aan te geven. Zo kan er gewerkt worden aan een oplossing naar tevredenheid van alle partijen.
- Is de wethouder bereid om de mogelijkheden te onderzoeken om de Pasar Malam volgend jaar ook op de vrijdag en zaterdag open te laten zijn, te meer daar de marktverordening en het instellingsbesluit voor de weekmarkten ruimte bieden om de markt ten behoeve van evenementen te verplaatsen?
- Is de wethouder bereid de openingstijden voor Pasar Malam te verruimen?
- Kan de wethouder aangeven of Pasar Malam ook in de toekomst in de Dordtse binnenstad zal plaatsvinden? Wat BETER VOOR DORDT betreft hoort Pasar Malam, in het kader van de levendige binnenstad, thuis in de Dordtse binnenstad en niet op andere locaties in Dordrecht. De winkeliers en horeca profiteren in Dordrecht van de bezoekersaantallen die dit evenement trekt.

BETER VOOR DORDT wacht met belangstelling op de antwoorden van de wethouder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.