Laatste week GlassFever: Afsluiting expositie met activiteiten

20 september 2016 door Hennie van der Zouw
Laatste week GlassFever: Afsluiting expositie met activiteiten

DORDRECHT - GlassFever, een uitzonderlijke tentoonstelling over hedendaagse kunst in glas gaat zijn laatste week in. De expositie is nog tot en met zondag 25 september 2016 te zien in het Dordrechts Museum, DordtYart, het Dordts Patriciërhuis en Huis Van Gijn. Liefhebbers hebben nog een week de kans om meer dan 80 glaskunstwerken- en installaties te bewonderen van zo'n 60 kunstenaars waaronder Tony Cragg, Jan Fabre, Mimmo Paladino, Javier Pérez, Jaume Plensa en Koen Vanmechelen. In dit afsluitende weekend zijn er in DordtYart en het Dordrechts Museum diverse activiteiten.

Finnisage; programma 25 september

Stefano Guzzetti Ensemble
Zondagmiddag 25 september wordt GlassFever in het Dordrechts Museum afgesloten met een uniek optreden van het Italiaanse Stefano Guzzetti Ensemble. Dit kwartet, afkomstig van het zonnige eiland Sardinië, brengt melodieuze en romantische klanken. Stefano Guzzetti is een gerespecteerd componist. Hij studeerde elektronische muziek en produceert soundtracks voor films en videogames. Na eerder solowerk uitgebracht te hebben, bundelde hij zijn krachten in een strijkensemble om zijn werk naar een breder publiek te brengen.

Oók Dordtyart organiseert diverse activiteiten om Glassfever feestelijk af te sluiten met lezingen over hun werk in Glassfever door kunstenaar Folkert de Jong en het ontwerpersduo van Studio Drift.

Studio Drift
Studio Drift maakt installaties en interactieve sculpturen die een relatie en dialoog aangaan tussen natuur en technologie.
In DordtYart hebben zij onderzoek gedaan naar het bijzondere materiaal obsidiaan, een natuurlijk voorkomend vulkanisch glas. Het obsidiaan komt ditmaal niet bij de vulkaan vandaan, maar wordt gemaakt van chemisch afval. Met deze bijzondere vorm van glas worden bij de ovens in DordtYart nieuw nieuwe objecten gemaakt.

Folkert de Jong
Folkert de Jong maakt vaak grote en kleurrijke sculpturen en installaties van polyurethaanschuim, plastic en brons. De Jong is gefascineerd door de psychische en lichamelijke conditie van de mens. (Het gaat vaak over grote onderwerpen zoals conflicten in oorlog, politiek, religie en economie, en onze innerlijke conflicten.
In opdracht van DordtYart is Folkert de Jong naar de Berengo Studio’s afgereisd om nieuw werk te maken en ontstonden 9 grote glazen hoofden.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling en de activiteiten op www.glassfever.nl.  Tijdens de laatste week van GlassFever is de catalogus bij deze tentoonstelling te koop met 50 procent korting. De prijs is nu 7,50.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.