Buur Safari in Krispijn op Burendag

21 september 2016 door Hennie van der Zouw
Buur Safari in Krispijn op Burendag

DORDRECHT - Wie in Krispijn woont, moet toch echt zaterdag 24 september vrij houden. Er gebeurt van alles op verschillende locaties op deze sfeerrijke burendag. Iedereen kan op loopafstand een aantrekkelijke activiteit kiezen. Het belooft in alle opzichten een gezellige dag te worden.

Programma:
1. Start buursafari bij LETS Ruilwinkel, J.J.A. Goeverneurstraat 98. Van 9:30 – 12:00 uur
Om 10:00 uur bijt wethouder Karin Lambrechts de spits af met een kort openingswoordje over burendag in Krispijn.
En dan: ‘Gluren bij de buren’, een interactieve theatervoorstelling over en voor buren waarbij het publiek zal worden ingeschakeld om herkenbare/dagelijkse problemen met elkaar op te lossen.

Uiteraard is er ook koffie, thee en een bekertje ranja voor de kinderen. Ook zullen nog lekkere pannenkoekjes worden gebakken.
Verder is er nog knutselen voor de kinderen. Zij maken bloemen om cadeau te geven aan buren die zij leuk vinden, tegenkomen of gewoon in de bloemetjes willen zetten vandaag.

2. 2e pleisterplaats buursafari De Buitenwacht, Bosboom Toussaintstraat 67, van 12.30 – 16:00 uur
Hier zullen muziek- en dansworkshops, o.a. Djembé - hiphop – buikdans, worden gedaan. De citytrainers houden een bootcamp. Verder presenteert de Buitenwacht vandaag haar nieuwe website.

Uiteraard ontbreken ook lekkere hapjes en versnaperingen niet,

3. Pleisterplaats Groeituinen Halte Patersweg, Patersweg  53. Van 16:15 tot 19:00 uur
Hier worden rondleidingen gehouden en kan men kijken wat er allemaal in de tuin wordt verbouwd en in het gebouw wordt gedaan. Ook wordt de BBQ aangestoken en kan lekker worden gegeten met producten uit de tuin en uit die van de buren natuurlijk. Uiteraard aangevuld met spul van de slager, Lekkere Somalische bijgerechten (Jai Ho) en-zo-voorts. Dit wil je niet missen!!

Op en tussen de locaties kunnen kinderen dieren spotten (safari). Dit moeten zij doen voor een stempel op hun kaart. Alle verstopte dieren moeten worden gesignaleerd tot de kaart vol is. De winnaar krijgt een leuk prijsje.

Ook de samenwerkende organisaties ‘helpen bij de buren’. Hun vrijwilligers werken op verschillende pleisterplaatsen samen om Burendag in Krispijn gezellig te maken. De vrijwilligers zijn van LETS Ruilwinkel Dordrecht, de Buitenwacht, Groeituinen, Buurtcirkel, Gemiva en Vrijwilligershuis Drechtsteden. Buren die een dagje willen helpen zijn uiteraard ook van harte welkom! Zij kunnen zich aanmelden bij genoemde locaties of op letsdordrecht@gmail.com

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.