Mountainbiken in de strijd tegen verslaving

23 september 2016
Mountainbiken in de strijd tegen verslaving

DORDRECHT - In april organiseerde Cycle for Hope al een mountainbike-marathon in de Veluwse bossen. Nu vindt op 11 en 12 november een extra editie plaats in Beekbergen: de najaars-editie. Deelnemers fietsen 6, 12 of zelfs 24 uur lang op het ruige mountainbike-parcours en laten zich sponsoren voor deze inspanning. Met de opbrengst biedt Stichting De Hoop hulp bij verslaving en psychische problemen.

12 uur solo rijden 
"Modder, wind en regen… dat zijn de elementen bij deze tocht", aldus deelnemer Ronald. "Maar 12 uur solo rijden voor dit doel stelt niets voor, als ik het vergelijk met wat verslaafden moeten doormaken. Dit is mijn steentje, dat ik bijdraag." Naast solo rijden kunnen deelnemers de tijden ook in team-estafette afleggen. Vrienden die hun passie voor mountainbiken delen, schrijven zich in om met hun hobby iets te betekenen voor een ander.

Extra editie open voor inschrijvingen
Cycle for Hope bestaat uit drie fietsevenementen. Dit jaar vonden de Toertocht en het Rondje Nederland al plaats: 1200 kilometer team-estafette in 48 uur. Met deze activiteiten werd ruim 380.000 euro opgehaald voor het werk van De Hoop. Inschrijven voor de extra mountainbiketocht kan nog steeds, via www.cycleforhope.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.