Tal van festiviteiten in Oud- en Nieuw Krispijn

26 september 2016 door Hennie van der Zouw
Tal van festiviteiten in Oud- en Nieuw Krispijn

DORDRECHT - De nationale burendag op zaterdag 24 september werd ook in Dordrecht uitbundig gevierd. In Oud-Krispijn waren er tal van activiteiten, van buursafari tot de theatervoorstelling 'Gluren bij de Buren.' Wethouder Karin Lambrechts verzorgde de opening van de dag bij de LETS ruilwinkel aan de J.J.A. Goeverneurstraat 98.

Festiviteiten op de 'Dag van Nieuw Krispijn': De opening werd gedaan door wethouder mevrouw R.E.C. Reynvaan-Jansen. Zaterdag 24 september 2016, van 10:00 uur tot 16:00 uur vond het jaarlijks terugkerend wijkfeest 'Dag van Nieuw Krispijn' plaats. Met een Braderie en een Kinderrommelmarkt op het grasveld tussen het Paulusplein aan de Nassauweg. Van verre zag u al de fleurige en versierde kramen met veel gratis doe-activiteiten voor de kinderen en een podium voor optredens.

Dit jaar was er Drum Tastic, een swingende drum work-out op 25 grote fitnessballen op muziek. Om 13.30 uur speelde de drumfanfare KNA.
De 30 kramen werden bemand door winkeliers en wijkbewoners met speciale hobby's, activiteiten en hapjes en drankjes. Scholen, organisaties en instellingen uit de wijk wilden graag kennis met u maken. Deze dag hield ook Het Spectrum ook haar open dag in De Prinsemarij. Op het woonplein, terras en in het restaurant was u van harte welkom. Hebt u ook gratis poffertjes gegeeten?Het thema was Sprookjes. Neem een foto van je kind verkleed als prinses of prins voor het sprookjeskasteel van Disney. Er was ook een speciale verkleedkist voor deze fotoshoot. Houd uw (klein)kind van bewegen? Er was een dansworkshop om 14.30 uur. Kan uw kind mooi tekenen? Tussen 11-12.30 uur was er een stoepkrijttekenwedstrijd op het basketbalveld. De winnaars kregen een entrekaartje voor de dansmusical Snow white & 7 Breaker. ’s Middags was er voor de blues liefhebbers in een speciale tent een optreden van de Black Label Blues Band.In Krispijn is al een aantal jaren een activiteitenwerkgroep actief. De groep bestaat uit actieve wijkbewoners, de ondernemingsvereniging, MEE Buurtwerk samen met  Sociaal Team Krispijn, R-Newt (jongerenwerk) en Het Spectrum. Al vroeg begonnen zij met sponsors en gelden te zoeken, de vergunning aan te vragen en iedereen warm te krijgen om mee te werken. Mede door de Wijkwens kwam dit feest tot stand.

Bovenste foto's: Wim van de Pol.

Van Frank Horemans van het VrijwilligersHuis Drechtsteden/LETS Ruilwinkel kregen we ook nog een mooi verhaal over het grote succes van de BUUR t SAFARI Burendag Krispijn: "Het was beloofd. Het wordt een leuke burendag in Krispijn. Met een gevarieerd programma voor kijkers zowel als doeners, voor kinderen en ouderen, op verschillende plaatsen en tijden. Niemand hoeft zich vandaag te vervelen.

De samenwerkende buren: LETS Ruilwinkel, de Buitenwacht, De Groeituinen, het Vrijwilligershuis, de Mondriaanschool en Gemiva maakten de verwachtingen waar. Bij een drietal pleisterplaatsen was niet alleen een leuk programma neergezet maar werd ook goed gedacht aan de inwendige mens. Je hoefde deze burendag niet naar huis om te gaan eten.

Burendag werd afgetrapt door Wethouder Karin Lambrechts bij de LETS Ruilwinkel. Na haar openingswoordje ging theater Tortilla aan de slag met het publiek in een leuke toneelworkshop over buren en burengedrag in een willekeurige Krispijnse straat. Het publiek was hierbij figurant, acteur en buurman/vrouw. Leuk en inspirerend voor volwassenen en kinderen omdat regelmatig de rollen werden omgedraaid. Je spelenderwijs inleven in een ander kweekt begrip. Moeten we allemaal eens wat vaker doen. Daarbij waren de pannenkoeken van Rosa ook erg lekker. Wat een klasse buurvrouw!

De tweede halte was de Buitenwacht met de presentatie van haar nieuwe website. Een uitdagende creatieve workshop en een ontspannend meezing optreden van het duo Hopla Hopla Troelala

De laatste maar zeker niet de minste pleisterplaats, de groeituinen aan de Patersweg, kon vanaf 15:00 uur worden aangedaan. Indrukwekkend was het live planken zagen van dikke boomstammen. Mooie machine, goed dat het niet met een handzaagje hoeft!

Uit de keuken komen rijke geuren de neusvleugels kriebelen. Dit terwijl ik lekker in het zonnetje zit op het voorpleintje om over deze burendag te schrijven. De BBQ wordt ook nog aangestoken en zo zitten we hier toch maar goed met al die buren. Topdag hoor! Mede door het zomerse weer van 25 graden wat toch wel uniek mag worden genoemd eind september.

Alle buren bedankt!  Ter afsluiting nog een speciale vermelding voor de kinderen van de Mondriaanschool die prachtige bloemen hadden gemaakt voor al die buren in Krispijn. Thanx." Tot zover het verhaal van Frank Horemans. (VrijwilligersHuis Drechtsteden/LETS Ruilwinkel)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.