Dordtse ambtenaren testen twee maanden elektrische auto

30 september 2016 door Hennie van der Zouw
Dordtse ambtenaren testen twee maanden elektrische auto

DORDRECHT - De elektrische auto die de gemeente 2 maanden leastVan 26 september tot 26 november 2016 kunnen medewerkers van de gemeente Dordrecht een 100% elektrische auto reserveren voor zakelijke afspraken. Op deze manier kunnen medewerkers zelf ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Het stimuleren van elektrisch rijden is één van de doelen uit de Agenda Duurzame Mobiliteit Regio Drechtsteden. De auto is een pilot van de Drechtsteden. Na twee maanden gaat de auto door naar de volgende Drechtsteden-gemeente.

Elektrisch rijden is beter voor het milieu dan rijden op benzine, gas of diesel. Er komen namelijk geen uitlaatgassen vrij tijdens het rijden op een elektrische motor. Bovendien maken de laadpalen gebruik van groene stroom. Met de pilot wil de Drechtsteden bij haar medewerkers belangstelling wekken voor duurzame vormen van vervoer, zoals de elektrische auto. Vandaag kregen de Dordtse ambtenaren een korte instructie en konden ze een korte proefrit maken.

Vergroening Dordts wagenpark
De gemeente Dordrecht kijkt naar kansen om ook haar eigen wagenpark te vergroenen. Dit gebeurt geleidelijk, door aan het einde van leasecontracten of de technische levensduur kritisch te kijken of er duurzamere voertuigen gebruikt kunnen worden. Dat is steeds een afweging tussen uitstoot, aanschaf- en onderhoudskosten en het soort werk waar het voertuig voor gebruikt wordt. In de buitendienst van de gemeente rijden nu twee hybride auto's en twee Euro 6 auto's.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.