AD De Dordtenaar: ,,Jatwerk schering en inslag bij RTV Dordrecht

30 september 2016
AD De Dordtenaar: ,,Jatwerk schering en inslag bij RTV Dordrecht

DORDRECHT - ,,Jatwerk schering en inslag bi RTV Dordrecht”. Dat kopt vandaag AD De Dordtenaar boven een onthullend artikel, dat medewerkers van de omroep ongeoorloofde uitgaven hebben gedaan.

Het is in beginsel subsidiegeld van de gemeente Dordrecht. Daarom heeft volgens de krant directeur-hoofdredacteur Ton van Wijngaarden het gemeld bij wethouder Piet Sleeking.

De (oud) medewerkers zouden het verschil tussen mijn en dijn soms niet hebben gekend, aldus volgens de krant de directeur/hoofdredacteur.  RTV Dordrecht heeft zich bij de gemeente ook verzet tegen een reeds bekende korting op de subsidie. In de gemeenteraad zijn de meningen daarover nog verdeeld.

Tijdens de komende behandeling van de gemeentebegroting 2017 zal er duidelijkheid komen hoe de politiek de om roep nog tot 1 januari 2018 de hand boven het hoofd houdt. Alhoewel de omroep volgens de mediawet onafhankelijk is, valt of staat de omroep met subsidie van de lokale overheid.

Op de internetsite van RTV Dordrecht wordt alleen een pittig gesprek genoemd dat de gemeente Dordrecht had met.........DuPont. Een verklaring of toelichting op het nieuws wordt niet gegeven

Op het landelijke radio forum is het Dordtse nieuws over RTV Dordrecht opgepikt en van commentaar voorzien.

Jatwerk schering en inslag bij RTV Dordrecht

    Citeer

Berichtdoor martinradio » 30 Sep 2016 12:42
Jatwerk schering en inslag bij RTV Dordrecht
http://www.ad.nl/dordrecht/jatwerk-sche ... ~a830d2c3/

(Oud-)medewerkers van RTV Dordrecht blijken de afgelopen jaren structureel te hebben gestolen van de omroep. Er zou niet alleen apparatuur verdwenen zijn, ook zou geregeld privé getankt worden met de tankpas van de noodlijdende omroep. Die is zwaar in verlegenheid gebracht door de kwestie.

Dat er binnen de organisatie sommige medewerkers waren die het verschil mijn en dijn niet altijd wisten, dat is duidelijk
Ton van Wijngaarden

Directeur-hoofdredacteur Ton van Wijngaarden van RTV Dordrecht heeft vorige week in gesprek met de Dordtse wethouder Piet Sleeking melding gemaakt van de diefstallen, die jarenlang aan de gang waren.

Van Wijngaarden wil geen details geven aan deze krant. ,,Maar dat er binnen de organisatie sommige medewerkers waren die het verschil mijn en dijn niet altijd wisten, dat is duidelijk. Wat ik hier gezien heb sinds ik begonnen ben, dat kan echt niet.'' Van Wijngaarden ging in mei aan de slag bij de zender.

Bezuiniging
Hij wil geen verdere uitleg geven, omdat dat de gesprekken over eventueel terugdraaien van een al eerder aangekondigde bezuiniging op de subsidie zou kunnen schaden. ,,Ik ben in elk geval bezig met maatregelen om ervoor te zorgen dat het niet meer mogelijk is.''

Er zou onder meer voor honderden euro's privé getankt zijn met de tankpas van de omroep. Daarnaast, zo stelt een oud-medewerker, zou ook het geldbakje van de koffie­automaat geplunderd zijn. Verder wordt apparatuur vermist. Eén en ander zou al jaren aan de gang zijn. Het gerucht dat er een camera gestolen is, verwijst Van Wijngaarden naar het rijk der fabelen. ,,Dat is de grootst mogelijke onzin.''

Sleeking en de gemeente Dordrecht zijn geschokt door de gebeurtenissen. De gemeente is met een subsidie van meer dan 300.000 euro per jaar zo ongeveer de enige geldschieter van de omroep. ,,Het is zeer ernstig dat dit soort dingen gebeurt'', zegt woordvoerder Mark Benjamin.

Subsidie
Hij betreurt het dat de omroep één en ander nu pas gemeld heeft. ,,Zeker omdat dit klaarblijkelijk al langere tijd speelt. Formeel zijn we geen partij, maar vanwege onze subsidierelatie voelen we ons zeker betrokken. Als apparatuur wordt ontvreemd, dan kan de omroep misschien niet meer aan de subsidievoorwaarden voldoen.''
OmhoogBerichtdoor v.ijl » 30 Sep 2016 13:26
[sarcasme-modus] We dienen wel begrip te hebben voor de dader(s).. Deze bedoelt het niet zo, heeft een slechte jeugd gehad .... Er steekt dan iemand een belerend vingertje op en "foei dat mag je nooit weer doen", aai over de bol en een kopje koffie... [/sarcasme-modus]
Het betreft hier wel gemeenschapsgeld.
Bij een werkgever hadden deze lieden allang op straat gestaan, nu worden ze eruit gezet. Is er dan een zwarte lijst waar deze lieden opkomen?????

Ik ben niét roomser dan de paus...
Omhoog


Re: Jatwerk schering en inslag bij RTV Dordrecht

Een lokale met een directeur?
Moet toch niet gekker worden, en dat met 10.000 van de gemeente per jaar?
Sent from my laptop using Windows
Omhoog


Re: Jatwerk schering en inslag bij RTV Dordrecht

    Citeer

Dit is een tegemoetkoming in zijn kosten... :))
Omhoog

Gebruikersavatar

Re: Jatwerk schering en inslag bij RTV Dordrecht

    Citeer

Berichtdoor boxfm » 30 Sep 2016 14:54

    v.ijl schreef:

        en dat met 10.000 van de gemeente per jaar?

    Euro's?
    Dit is een tegemoetkoming in zijn kosten... :))

RTV Dordrecht krijgt tonnen per jaar. En daarmee lukt het ze niet om een goed product neer te zetten.... Wel om steeds zielig te doen over subsidie (en dat terwijl een schuld van 2 ton bij de gemeente eerder al kwijt werd gescholden). Ze dreigen namelijk gekort te worden, waarmee ze straks 'maar' 200.000 euro per jaar gaan krijgen. Daarom dreigen ze al te stoppen met televisie.

Dus eerder kwamen ze met het verhaal dat er (dacht 2x zelfs) hackers een deel van het tv-archief hebben verwijderd. Kern van het verhaal: Wij kunnen het niet beter beveiligen, want we hebben daar geen geld voor. En nu met de diefstallen, komt opnieuw subsidie naar voren. Beetje toevallig allemaal. Er is overigens geen aangifte gedaan tegen de hackers, zal ook niet tegen de (oud-)medewerkers worden gedaan gok ik zo.

Bij beide verhalen gebeurde het al onder leiding van de vorige directeur.
Omhoog

Gebruikersavatar
v.ijl
  

Re: Jatwerk schering en inslag bij RTV Dordrecht

    Citeer

Berichtdoor v.ijl » 30 Sep 2016 16:05
Opdoeken die toko. bespaart de gemeenschap ook weer geld..... -kots

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.