Tien man van FC Dordrecht zorgen voor een sensatie

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft voor een enorme stunt gezorgd op De Vijverberg. De ploeg van Gérard de Nooijer won in Doetinchem met 2-3 na tweemaal op achterstand gekomen te zijn. Opnieuw won Dordrecht nadat de vorige wedstrijd tegen FC Volendam ook werd gewonnen (1-0).

Niet op tijd wakker
De ploeg van De Nooijer begon met één wijziging in de basisopstelling en dat was Thomas die de geblesseerde Arias verving. FC Dordrecht begon niet wakker aan het begin van de wedstrijd en dat was te merken. Al na twee minuten was het raak voor De Graafschap. Uit een ingestudeerde vrije trap was Lammers de man die de bal het doel inwerkte. Dit was de ‘wake-up-call’ voor de Dordtenaren want hierna pakten ze de draad weer op.

Het was een wedstrijd die op en neer ging, de ene keer was het Dordt die gevaarlijk was en even later stichtten de Superboeren gevaar. Het was dankzij Tim Coremans dat het 1-0 bleef, de doelman had genoeg te doen de eerste twintig minuten. Hierna kwam het duel in evenwicht en kregen de Schapenkoppen ook kansjes. Via Thomas en Da Cruz was Dordt dichtbij een tegentreffer. Alessio Da Cruz, de matchwinner van vorige week, was dichtbij een doelpunt maar het schot van de aanvaller werd op het laatste moment geblokt. De Dordtenaren waren niet kansloos in de eerste helft, eerder ongelukkig in de afronding.

Samen strijden
De tweede helft begon niet al te best voor de Schapenkoppen. Na vijf minuten in de tweede helft werd spits Joël Fabrice Thomas met rood van het veld gestuurd, na een wat onbesuisde actie waar normaal geel op zijn plek was. De Schapenkoppen waren even de kluts kwijt maar herpakten zich uitstekend met tien man.

FC Dordrecht ging als een hecht team verder en knokte voor elke meter. De doorzettingskracht werd beloond dankzij de benutte strafschop van Chacon. Na een snelle counter met Van Haaren en Daniels, waarin De Graafschap-verdediger Cicek de vlugge Alvin Daniels neerhaalde en zorgde voor de penalty.

Met een man minder speelde FC Dordrecht helemaal niet minder dan zijn tegenstander, sterker nog, de ploeg creëerde meer kansen dan de thuisploeg. Het harde werken van de Schapenkoppen werd de kop ingedrukt toen Koolhof de Superboeren weer op voorsprong bracht.

De koppen gingen niet hangen en die instelling zorgde voor een snelle gelijkmaker van Van Haaren. De mannen uit Dordrecht kregen een hoekschop waarbij Daniels slim de bal teruglegde op Ricky van Haaren, die net buiten de zestien meter trefzeker was. Dit was een enorme opluchting, de gelijkmaker.

Het doel was om de gelijke stand vast te houden maar daar was Alessio da Cruz het niet mee eens. De vliegensvlugge aanvallers rende iedereen eruit en scoorde de 2-3 in de blessuretijd.

Opnieuw was Da Cruz trefzeker, vorige week scoorde Alessio ook het winnende doelpunt. FC Dordrecht won voor de tweede keer dit seizoen en het was een schitterende overwinning.