Spetterende opening Week van Ons Water in Dordrecht

04 oktober 2016 door Eva Baars
Spetterende opening Week van Ons Water in Dordrecht

DORDRECHT - Woensdag 12 oktober is de spetterende opening van de nationale Week van Ons Water. De officiële aftrap van deze landelijke week vol boeiende wateractiviteiten is in Dordrecht, bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Droppie Water verzorgt de kick-off met wethouder Rik van der Linden, Hans Oosters - voorzitter van de Unie van Waterschappen - en Dordtse basisschoolleerlingen.

Week van Ons Water
Kijk eens om je heen: sloten, kanalen, meren, rivieren, zee en heel veel regen natuurlijk. Nederland is een echt waterland. We zijn goed beschermd tegen al dat water, maar blijven wel kwetsbaar. Zestig procent van Nederland kan overstromen vanuit zee of de grote rivieren. Overstromingen komen niet vaak voor, maar als het gebeurt, zijn de gevolgen enorm. Zijn we daarop voorbereid? Er zijn ook steeds meer hevige regenbuien. Het water in de stad kan dan niet weg door het asfalt en de tegels in de tuinen. De riolen kunnen de hoosbuien soms niet aan. Dus ontstaat wateroverlast in en om het huis. Wat doen wij eraan? En wat kun jij doen? Wat kunnen wij allemaal nog leren over water en hoe we met bijvoorbeeld wateroverlast om kunnen, en moeten, gaan. Daarover gaat de Week van Ons Water. De week laat jong én oud in een week tijd kennismaken met de bijzondere wereld van het water. Van 12 tot 19 oktober zijn er in het hele land zo’n 100 activiteiten.
Met als doel: Nederlanders meer te leren en te laten beleven over onze bescherming tegen het water. En over wat je kunt doen tegen wateroverlast. Onder het motto ‘Duik in de Week van Ons Water’ geeft een uitgebreide campagne met onder andere radiospots aandacht aan deze activiteiten. Rijkswaterstaat, waterschappen en gemeenten laten zien wat zij allemaal doen en nodigen bezoekers uit dit zelf ook te beleven.

Spetterende aftrap
Woensdagochtend 12 oktober is van 9.00 uur tot 10.30 uur de officiële aftrap van de Week van Ons Water bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Op het terrein van Weizigt staat het Aquarama, een educatief gebouw over water waar kinderen letterlijk een duik kunnen nemen in de wereld van ons water zonder nat te worden! Hans Oosters, voorzitter van de Unie van Waterschappen, wethouder Rik van der Linden, de bestuurders van Watereducatie Drechtsteden en twee Dordtse schoolklassen verzorgen samen de feestelijke aftrap. We lanceren de nieuwe website en het nieuwe stripboekje van Droppie Water. Alle aanwezige leerlingen ontvangen als eersten een exemplaar uit handen van striptekenaar Robert van der Kroft. Daarna wordt het boekje verspreid over zo'n achtduizend basisscholen in Nederland. Droppie Water geeft aansluitend zelf het spetterende startschot  voor de boeiende activiteitenweek.

Www.weekvanonswater.nl
Alle informatie over de Week van Ons Water en de activiteiten die georganiseerd worden, is te vinden op www.weekvanonswater.nl. Volg de Week van Ons Water ook op social media via #weekvanonswater en #onswater.

Week van Ons Water in de Drechtsteden
De feestelijke aftrap in Dordrecht vormt meteen het startsein voor de Week van Ons Water in de Drechtsteden. Dertien organisaties uit deze bijzondere, waterrijke regio bieden een week lang allerlei leuke én leerzame wateractiviteiten aan. Van een dijkexcursie tot een vaartocht door de wetlands van de Biesbosch, jong én oud wordt uitgenodigd om een duik te nemen in de wereld van het water. Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft de verschillende wateractiviteiten gebundeld tot een overzichtelijk programma. Alle informatie over het Drechtstedelijke programma is te vinden op www.weizigt.nl/weekvanonswater.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.