Essenhof knapt monumentale grafvelden op

05 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Essenhof knapt monumentale grafvelden op

DORDRECHT - Deze week start de Essenhof in Dordrecht met werkzaamheden op enkele 19e eeuwse grafvelden bij de oude ingang van de begraafplaats aan de Dubbeldamseweg Zuid.

Door het hoge grondwaterpeil konden hier al een paar jaar geen begrafenissen meer plaatsvinden en werd er aan het onderhoud niet zoveel meer gedaan. Maar nu is er een alternatief plan: de beplanting wordt opgeschoond en er komen nieuwe graflocaties op de grafvelden langs de Mariastraat.

Op de grens tussen het hoger gelegen Kinderhof en veld E worden wandgraven geplaatst. Daarnaast komen er enkele grafkelders. Daardoor kan ook het Oud-Katholieke veld D weer in gebruik worden genomen.  De toegankelijkheid ervan wordt verbeterd doordat het naastgelegen pad wordt geasfalteerd. Het huidige pad wordt hierdoor versmald en er wordt aan weerszijden gras aangebracht.

Uiteindelijk vindt er niet alleen een visuele verbetering plaats, maar wordt ook het huidige aanbod van de begraafplaats uitgebreid met een groot aantal bijzondere graflocaties.

Het geschiedenisboek van de stad leeft!

Fotografie: Essenhof

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.