Strakkere regels vreugdevuren: aanmelden verplicht en maximaal drie vuren

10 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Strakkere regels vreugdevuren: aanmelden verplicht en maximaal drie vuren

DORDRECHT - De regels rondom vreugdevuren die tijdens de jaarwisseling plaatsvinden, zijn gewijzigd. Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders op 27 september 2016 besloten. Vanaf dit jaar zijn maximaal drie vreugdevuren toegestaan. Buurtbewoners kunnen bij de gemeente toestemming aanvragen voor een vreugdevuur. Aanmelden gaat volgens het principe "wie het eerst komt, het eerst maalt".

De gemeente doet van tevoren een toetsing op onder andere veiligheid voordat zij toestemming verleent. Na drie goedgekeurde aanvragen, neemt de gemeente geen nieuwe aanvragen meer in behandeling. De gemeente zorgt voor de ontheffing en het opbouwen en het opruimen van de vreugdevuren.

De verandering van de beleidsregel heeft ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen of bezwaren binnengekomen.

Definitie vreugdevuur
Een vreugdevuur wordt alleen tijdens de jaarwisseling op 31 december ontstoken; in de wijk; gebeurt veilig; is voor een grote groep van minimaal 10 mensen; is op open terrein in de openbare ruimte en is maximaal 2,5 meter bij 2,5 meter bij 5 meter hoog.

Aanmelden
Vanaf vandaag 10 oktober tot en met 15 november 2016 kunnen buurtbewoners een vreugdevuur aanvragen. Dat kan door een mail te sturen naar vreugdevuur@dordrecht.nl of door te bellen met de Wijklijn: telefoonnummer 14 078. Elk jaar start de gemeente opnieuw een aanmeldprocedure op. Aanmelden gaat volgens het principe "wie het eerst komt, het eerst maalt". Na drie goedgekeurde aanvragen neemt de gemeente geen nieuwe aanvragen meer in behandeling.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.