,,Kunstgras van invloed op successen van Fc Dordrecht"

09 december 2013
,,Kunstgras van invloed op successen van Fc Dordrecht"

DORDRECHT - Fc Dordrecht heeft wellicht mede het succes te danken in de eerste divisie door het spelen, vanaf het begin van dit seizoen, op kunstgras. Deze opmerking staat in een verklaring van de organisatie die de belangen behartigt van alle clubs in de eerste divisie.

De tekst is:

FC Dordrecht kunstgras
Gelet op de positie op de ranglijst heeft de overstap deze zomer van FC Dordrecht van natuurgras naar kunstgras de club goed gedaan. De Schapenkoppen zijn momenteel de onbetwiste koploper in de Jupiler League. De keuze voor kunstgras stuitte bij spelers en staf aanvankelijk op enige tegenzin.
Nu, na negentien wedstrijden, heeft de club al 42 punten - meer dan in het hele vorige seizoen.

Dat de overtuigende koppositie het gevolg is van kunstgras, valt niet te bewijzen. Wel heeft deze overgang de club `zonder enige discussie een enorme boost gegeven', aldus trainer Harry van den Ham in een interview met TV West. `Je hebt altijd ideale omstandigheden. Dat betekent dat je een
maximaal rendement kunt halen uit bijvoorbeeld je positiespel. Daar komt bij dat ook de jeugd nu in het stadion kan trainen. Dat kan op termijn alleen maar positief doorwerken. We hebben een ideaal speelveld. Je mag het de spelers op de man af vragen. Ik denk niet dat een van de spelers nog
iets anders wil dan kunstgras.'

Harry van den Ham houdt van `echt gras', maar weet ook dat je reeel moet zijn. `Ik heb de voordelen van kunstgras nu mogen ervaren en ben helemaal om. De voetbalwereld is heel conservatief, maar geloof me: over tien jaar speelt iedereen op kunstgras. Ook de topclubs. Daar ben ik van
overtuigd.'

Het kunstgrasveld voor FC Dordrecht van GreenFields met TenCate-vezels is deze zomer in recordtijd aangelegd. Momenteel spelen acht van de twintig eerstedivisieclubs hun thuiswedstrijden op kunstgras. De overgang van natuurgras naar kunstgras past binnen de ambities van de Cooeperatie Eerste
Divisie (CED), de overkoepelende belangenorganisatie van de clubs in de Jupiler League.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.