Update ontwikkeling kunstgrasvelden

11 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Update ontwikkeling kunstgrasvelden

DORDRECHT - Gisteren, maandag 10 oktober, heeft de KNVB met onder andere het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Vereniging Sport en Gemeente (VSG), Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en vertegenwoordigers uit de kunstgrasbranche rond de tafel gezeten. Er is gesproken over de vervolgstappen om de onzekerheid over kunstgras weg te nemen.

Het RIVM benadrukte nogmaals dat vooralsnog niet verwacht wordt dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico's voor de gezondheid. Er kan dus gewoon op gesport worden.

Nieuw onderzoek
De belangrijkste uitkomst van dit gesprek is dat het RIVM per direct nieuw onderzoek gaat verrichten en dat de resultaten vóór het nieuwe jaar worden gepresenteerd.

Meer informatie
Lees verder op de website van de KNVB voor meer informatie en het nieuwsbericht van vorige week.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.