Grand café Bellissimo nu onderdeel van het Da Vinci College

11 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Grand café Bellissimo nu onderdeel van het Da Vinci College

DORDRECHT - Maandag 10 oktober tekende Drechtwerk en het Da Vinci College het contract waarin staat dat vanaf 1 januari 2017 Grand Café Bellissimo*, gevestigd op het Leerpark, officieel onderdeel uit maakt van het Da Vinci College. De overname is een logisch gevolg van ontwikkelingen bij zowel het Da Vinci College als bij Drechtwerk. Nu het contract is ondertekend kunnen beide partijen verdere plannen maken voor de toekomst.

‘Tijdens de gesprekken met Drechtwerk over een verlenging van de aanbesteding bleek al snel dat Drechtwerk door de nieuw ingeslagen weg Bellissimo als eigen grand café niet kon aanhouden. Dit zou betekenen dat het Leerpark geen grand café meer zouden hebben. En dat de werknemers van Drechtwerk misschien wel op straat zouden komen te staan. Toen bleek dat wij als Da Vinci College het grand café ook over konden nemen, was er eigenlijk sprake van een win-win situatie; het Da Vinci College krijgt er naast een grand café op het Leerpark ook een prachtig leerwerkbedrijf bij en de werknemers van Drechtwerk behouden hun baan,’ legt Peter Vrancken, voorzitter van het College van Bestuur van Da Vinci College uit.

Walter Bak van Drechtwerk vult aan: ‘Drechtwerk zou graag zien dat al haar werknemers meer in de reguliere maatschappij actief zijn. Dat betekent voor Drechtwerk minder zelf bedrijfsactiviteiten uitvoeren, maar juist zoeken naar partijen in de maatschappij die de werkzaamheden met onze mensen willen voortzetten. Daar is dit een heel goed voorbeeld van’.

Alle betrokkenen benadrukken dat er voor de klanten van Bellissimo eigenlijk niets verandert. Het grand café blijft van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en de avonden alleen voor feesten en partijen. Bij de medewerkers van Drechtwerk heerst vooral opluchting, nu duidelijk is dat er ook voor hen niets verandert. ‘We blijven als team bij elkaar en we kijken er naar uit dat er nu nog meer studenten gaan komen, ook om mee samen te werken,’ aldus één van de medewerkers van Bellissimo.

*Bellissimo wordt geëxploiteerd door Ospitalita. Ospitalita is een onderdeel van de Da Vinci organisatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.