Dordrecht krijgt vanaf 2017 een Stadskunstenaar

11 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Stadskunstenaar voor Dordrecht. Hij of zij gaat zich richten op 'de stad en de mens'. De eerste Dordtse Stadskunstenaar wordt aanstaande donderdagavond 13 oktober bekendgemaakt tijdens een speciale Talkshow in het Dordrechts Museum.

De benoeming van de Stadskunstenaar komt voort uit de wens om de collectie van Regionaal Archief Dordrecht te verrijken met hedendaagse kunst. "Kunstenaars hebben vaak een eigenzinnige en actuele visie op de stad. Wat valt op, wat hindert en wat bekoort hem of haar? Dat willen we weten en toevoegen aan de Collectie Dordrecht," vertelt gemeentearchivaris Teun de Bruijn. Het gaat om een gerenommeerd kunstenaar die duidelijk verbonden is met de stad. De keuze is tot stand gekomen in nauw overleg met de Projectencommissie Beeldende Kunst van de gemeente Dordrecht.

Talkshow
De Talkshow waar de stadskunstenaar bekend wordt gemaakt, is gewijd aan het thema 'grenzen aan het verzamelen'. Het Stadsdepot aan de Dordtse Kil staat vol met ruim 10 kilometer archief, ruim 40.000 museale objecten, tienduizenden foto's en honderden schilderijen en meer. Professionals uit het verzamelvak, museumdirecteur Peter Schoon en Pieter Jorissen van Veilinghuis Mak, gaan onder leiding van Kees Thies met elkaar in gesprek over wat moet blijven en wat weg kan.

Praktisch
Donderdag 13 oktober | aanvang 19:30 uur | Dordrechts Museum, ingang Art & Dining, Museumstraat 38, Dordrecht | Gratis toegang | aanmelden via dordrechtsmuseum.nl/tickets

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.