Dordtse Kunstroute over Legenden en Idolen

11 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De bijzondere kunstroute die vanaf vrijdag 14 oktober 16:00 uur het centrum van Dordrecht versiert is helemaal compleet. Een mooie combinatie van winkeliers en lege panden is gevonden om winkelend publiek van bijzondere kunst te laten genieten. 15 kunstenaars zijn met in totaal 315 jongeren aan de slag gegaan om deze kunstroute neer te kunnen zetten. In de thema’s Legenden en Idolen hebben zij in groepjes gewerkt met verschillende technieken en diverse invalshoeken om aan te sluiten bij de Dordtse mijlpalenviering Beeldenstroom Woordenstorm.

Op 14 oktober start de opening van de route om 16:00 uur in DOOR door Geesken Bloemendaal, vanaf daar wordt het openingsritueel herhaald op de diverse locaties met de kunstenaar en de groep die op die locatie exposeert. Tijdens de opening wordt de route in een superoptocht gelopen met muziek, waar op de expositielocaties het openingsritueel zich herhaalt. De opening wordt muzikaal ondersteunt door de slagwerkgroep ‘Slag bij Nieland’. De middag eindigt weer in DOOR met een glaasje. Kom je ook? Leuk als je je kleding aanpast aan Beeldenstroom Woordenstorm in GEEL-ZWART.

Na de opening is de kunstroute nog 4 weken tot en met vrijdag 11 november op eigen houtje te bewonderen. Je kunt hiervoor deze routekaart gebruiken. Een papieren versie kun je vanaf vrijdag vinden bij alle locaties die op de kaart staan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.