Jeugd denkt mee over talentontwikkeling in Dordrecht: input voor nieuw Dordts jeugdbeleid

12 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Jeugd denkt mee over talentontwikkeling in Dordrecht: input voor nieuw Dordts jeugdbeleid

DORDRECHT - Tweehonderd groep 7/8 leerlingen van tien Dordtse basisscholen trapten op 11 oktober 2016 in het Energiehuis de campagne TalentRoute 078 af. Zij spraken met elkaar over het thema talent en wat ervoor nodig is om in Dordrecht prettig te kunnen opgroeien. De gemeente Dordrecht wil bijdragen aan het scheppen van kansen voor de jeugd in Dordrecht om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Met de campagne Talent Route 078 haalt de gemeente bij de jongeren op wat daarvoor nodig is.

Om de campagne kracht bij te zetten zijn jonge Dordtse ambassadeurs benaderd die hun talent op dit moment ten volle benutten. Singer/songwriter PollyAnna, zanger Nielson, zangeres Abee, actrice Merel Baldé en dj René van der Weijden zijn ambassadeurs van de campagne.

In het Energiehuis gingen de kinderen in een interactieve werkvorm aan de slag met de vraag wat ze leuk vinden om te doen in hun vrije tijd en welke talenten ze daarbij inzetten. Maar ook over wat er nodig is om hun talenten verder te ontwikkelen en wat hun ouders, school en vrienden hierin kunnen betekenen.

Nielson
De kick off werd afgesloten met een speciaal optreden van Nielson in de theaterzaal van het Energiehuis. Onder leiding van twee talentvolle Dordtse presentatrices Mees en Philien (leerlingen van het Johan de Witt gymnasium), mochten de kinderen in de zaal Nielson ook nog bevragen over hoe hij zijn talent ontwikkeld heeft.

Workshops
De campagne gaat in de herfstvakantie verder met een speciaal evenement voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar (en hun ouders). Op donderdag 20 oktober 2016 kunnen zij meedoen met allerlei workshops op gebied van zang, dans, cultuur, sport en creativiteit. Diverse Dordtse organisaties en ambassadeurs van de campagne laten de kinderen in workshops ervaren wat ze allemaal kunnen.

Aanmelden
Het evenement vindt plaats bij het Stedelijk Dalton Lyceum, locatie Kapteynweg en duurt van 13:00 tot 16:30 uur. Wethouder Jeugd, Rik van der Linden, opent deze middag. Aanmelden voor het evenement kan via de website www.dordrecht.nl/talentroute078. Tijdens het evenement gaan gemeenteambtenaren in gesprek met de aanwezige ouders om ook van hen te horen wat nodig of wenselijk is om in Dordt prettig op te groeien en op te voeden. 

Dordts Jeugdbeleid
Begin volgend jaar benadert de gemeente ook de groep 12-16-jarigen actief. De opbrengsten van de gesprekken met de kinderen, ouders en organisaties vormen de belangrijkste input voor het Dordts jeugdbeleid, dat vervolgens ook weer in nauwe samenspraak met jeugd, ouders en partners handen en voeten krijgt. 

Talent maakt gelukkig
Uitgangspunt van de campagne is: 'Van je talent ontdekken word je gelukkig'. Dit past weer in het streven van de gemeente Dordrecht om alle kinderen in de stad op een prettige manier te kunnen laten opgroeien. Voor beide evenementen; de kick-off en de workshops heeft de gemeente kinderen actief via scholen benaderd (met flyers en brieven).

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.