Nieuwe uniformen voor handhavers

14 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Nieuwe uniformen voor handhavers

DORDRECHT - Zaterdag 15 oktober start de nieuwe organisatie voor handhaving. Handhaving Support B.V. neemt dan de uitvoerende handhavingswerkzaamheden over van het gemeentelijke bedrijf Toezicht. Dit betekent ook dat vanaf maandag 17 oktober handhavers op straat lopen in een nieuw uniform.

Handhaving Support levert de komende 5 jaar ruim 25 geschoolde BOA's. Dit zijn Buitengewoon Opsporingsambtenaren in de openbare ruimte. BOA's hebben veel bevoegdheden. Zo mogen zij bekeuringen uitschrijven voor overtredingen op straat. Handhavers zien er op toe dat de openbare ruimte schoon, heel, veilig en goed bereikbaar blijft. Zij doen dit in alle wijken van Dordrecht, maar ook in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. Naast het houden van toezicht op straat, in parken, sportgebouwen, parkeergarages en parkeerterreinen, worden handhavers ook ingezet tijdens evenementen.

Aansturing
De aansturing van Handhaving Support blijft bij de gemeente. De sector Stadsbeheer zorgt voor de verbinding met de gemeente en andere partijen die bezig zijn met veiligheid en leefbaarheid.

Heeft u een melding voor handhaving? Bel dan met 14078.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.