Podiumplaatsen voor jonge Dordtse kunstrijdster Angel Delevaque in Alkmaar

17 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Podiumplaatsen voor jonge Dordtse kunstrijdster Angel Delevaque in Alkmaar

DORDRECHT - Afgelopen weekend  tijdens Waagbokaal 2016 op de Alkmaarse ijsbaan De Meent was er deelname door de jongste  rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden in Dordrecht.

In de categorie mini’s reed Gabi Loonstra (8) uit Barendrecht in een groot veld van 32 rijdsters  een prima kür in de eerste wedstrijd van dit seizoen.  
Met een moeilijke variatie in een zitpirouette, een mooi gesprongen Axel  en veel mooie armbewegingen in haar verplichte elementen behaalde zij veel punten. Hiermee eindigde Gabi op een zeer verdiende 2e plaats in Alkmaar.

In de categorie Starters heeft Rozemarijn van de Gaag (8) erg netjes gereden met veel enthousiasme haar nieuwe kür laten zien. Door een val in het begin van haar kür behaalde zij iets minder punten maar toch een mooie score. Rozemarijn eindigde zij op de 4e plaats.

In de categorie Pupillen en een veld van 14 jonge rijdsters reed de Dordtse Angel Delevaque (6). In haar nieuwe kür liet zij zien wat ze kan en voerde alle sprongen en pirouetten met veel vaart, kracht en sierlijke bewegingen uit. Angel eindigde dan ook zeer verdiend op een derde  plaats en nam het brons mee naar Dordrecht.

Coach Romy de Sterke sloot de wedstrijd in Alkmaar met trots en de behaalde podiumplaatsen voor de jonge DDD rijdsters af. Podiumplaats in internationale wedstrijd voor Lindsay van Zundert.

Tegelijkertijd werd  op zaterdag 15 oktober jl. in het Belgische Leuven de 6e editie van de Internationale Pirouette Skating 2016 verreden.
Kunstrijvereniging De Drechtsteden uit Dordrecht werd op deze eerste internationale wedstrijd vertegenwoordigd in de categorie Advanced Novice door Lindsay van Zundert en de Dordtse Demi Sijswerda.

In een veld van 10 rijdsters liet Lindsay van Zundert (11) uit Etten Leur zeer mooie combinaties zien in een sierlijk gereden kür. Met een puntentotaal van 47,63 legde zij zeer verdiend beslag op de eerste plaats.

Demi Sijswerda (14) heeft in deze internationale wedstrijd haar technische score verbeterd. Met 33,63 punten eindigde zij op een mooie 6e plaats.
De kunstrijdsters werden bij deze wedstrijd begeleid door coach Nicole Goossens

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.